Oslovování "stará“ nebo „mladej“ vztahu neprospívá

31.07.2021 | Vztahy

„Miláčku, zlatíčko, lásko, pusinko…“ To jsou asi nejčastější oslovení mezi zamilovanými partnery, kterými dáváte protějšku najevo své city. Bohužel se ale často můžete setkat i s oslovením „stará“, „mladej“. Kde leží hranice mezi normálním a naprosto stupidním oslovováním?

A kdy byste si měli láskyplné názvy nechat pro sebe a říkat partnerovi jménem?

Přezdívky ano, ale s mírou

Není nic špatného, když svého partnera oslovujete láskyplnými přezdívkami. Samozřejmě se jako vždy najdou tací, kteří nemají pochopení ani pro zlatíčka, miláčky a broučky. Pokud už ale oslovení nepřipomíná nic roztomilého, naopak zní skoro hanlivě, měli byste od něj upustit. Oslovení „stará“ nebo „mladá“ lze snad slyšet jen z úst člověka, jež je se svým partnerem nespokojený. Pokud tomu tak není a jen se snažíte zapadnout mezi hospodskou smetánku, raději toho rychle nechte. Minimálně takto nikdy partnerku nenazývejte přímo. Věřte tomu nebo ne, žádná žena nechce slyšet z úst jejího vyvoleného „hele stará, dones mi kafe!“

Zvířátka a trapné názvy

Vynechat byste měli také všelijaké buclíčky, cukříčky, melounky, bobánky, ťuťánky či koloušky, hafánky, kočičáčky atd. Takovéto oslovení si nechte do soukromí vašich domovů. Pokud si ale nemůžete pomoci a říkáte tak svému partnerovi i ve společnosti, nejspíše si utrhnete pořádnou ostudu a k tomu ztrapníte svoji drahou polovičku.

Na veřejnost se ale nehodí jakékoli podobné oslovení. Pokud jste mezi přáteli, lze to snad ještě odpustit, pokud se ale nacházíte na firemním večírku nebo podobné akci, oslovujte se raději navzájem jménem. Familiární názvy nevznikly pro uši ostatních. Nikoho váš „bobánek“ zajímat nebude.

Má to svá pro a proti

Psychologové se poměrně shodují, že užívání láskyplných přezdívek mezi partnery má svá pozitiva. Zejména tím neustále dáváte partnerovi najevo, že ho máte rádi a že je pro vás něčím speciální. Páry, ve kterých si vzájemně dávají přezdívky, jsou podle statistik stabilnější. Naopak tam, kde používají přezdívky, z nichž láska rozhodně nečiší, kopou svému vztahu pomyslný hrob. Možná je lepší říkat si jménem.

Zdroj: betterhealth.vic.gov.au, healthline.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat