Online komunikace během karantény

Karanténa a omezení kontaktů s ostatními lidmi je téma, které nás poslední měsíc obklopuje ze všech stran. Pokud i vám už chybějí sociální kontakty, máme pro vás pár nápadů, jak si s přáteli a rodinou zůstat nablízku.

Když útočí vysoce nakažlivý virus a ve hře jsou lidské životy, platí jednoduché pravidlo: Zredukovat kontakt s okolím na nejnutnější minimum a zůstat doma. Konkrétně to znamená, že se VŠICHNI musíme vzdát setkání s přáteli, návštěv rodiny, zapomenout na kolektivní sporty… Bojíte se osamělosti a izolace? Nemusíte!

Média

WhatsApp, Skype, Facetime, starý dobrý telefon – v dnešní době už existuje tolik možných cest, jak mezi sebou komunikovat a přitom se i vidět. Klidně si je vyzkoušejte všechny a pak se rozhodněte, který kanál bude váš nejoblíbenější.

Filmová noc

Sice nemůžete sedět vedle sebe na gauči nebo v kině, ale můžete ve stejnou dobu sledovat stejný film. A klidně si u něj spolu povídat.

Fitness

Bohužel, společné cvičení ve fitness teď možné nebude, stejně jako vaše oblíbená zumba. Ale proč si nesestavit společný cvičební plán na doma a dodržovat stanovené časy? A můžete to klidně probrat při dalším společném chatování.

Společný projekt

Abyste přišli na trochu jiné myšlenky než je současná situace a zároveň využili čas strávený doma něčím, co vám dodá dobrý pocit a možná přinese i další smysl do života, doporučuje se věnovat se nějakému projektu – naučit se cizí řeč, kreslit, plést nebo háčkovat, nastudovat geografii, historii, biologii a další. A na to se také můžete domluvit s přáteli! Při společných výzvách se zvětšuje i vaše motivace projekt dotáhnout do konce.

Společná jídla

Prostřete si stůl, objednejte si nebo uvařte něco opravdu dobrého a pak poobědvejte s rodiči, přáteli nebo sourozenci – přes Skype, Facetime nebo telefon. A možná v tom dokonce najdete nejednu výhodu! Třeba, že vám nikdo nemůže uždibovat z talíře.

Balíček s překvapením

Čtete právě zajímavou knihu, o které jste přesvědčeni, že by se líbila i vaší kamarádce? Objednejte ji prostě online s doručením přímo na její adresu. I z malých dárečků budou mít jistě všichni radost a vás to nezruinuje.

Online akce

V Itálii zpívají lidé společně na balkonech, v Čechách, alespoň na některých místech, lidé tleskají a děkují zdravotnímu personálu a integrovaným složkám. Nebo můžete klidně nějakou novou akci zavést!

Obnovte stará přátelství

Každý máme někoho, s kým jsme už dlouho nemluvili, ale pořád na něj myslíme… Teď je ta správná příležitost na obnovení kontaktu. Aktuální situace se přímo dotýká všech lidí na celém světě a je vlastně i dobrou záminkou někomu z minulosti se ozvat a ukázat mu, že na něj myslíme.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat