Poznejte zavčasu toxický partnerský vztah

Máte vztah „jen“ v dočasné krizi, nebo už začíná být poněkud „jedovatý“? Když se zaměříte na domácí dění po hádkách a míru své osobní svobody, odpověď na tuto otázku jistě najdete, myslí si odborníci!

S partnerem vám to delší dobu neklape? Cítíte se nešťastní, nemilovaní, nepochopení či absolutně nerespektovaní? Pak ve vzduchu visí problém. Hlavním příznakem toxického soužití je, když člověk začíná cítit, že jeho vztah je více nefunkční než funkční. Ale co další varovné signály? Tyhle byste podceňovat asi neměli…

Ticho léčí. Neplatí to ale vždycky

Pohádat se? Čas od času to vůbec není na škodu, neboť zdravý konflikt zpravidla odhaluje i hluboko skryté potíže, které je třeba k zachování harmonie neprodleně vyřešit. Úplně jiná písnička je to však v případě, kdy místo sladkého usmiřování nastává dlouhé ticho. Dny, nebo dokonce týdny beze slov nevěstí vůbec nic dobrého.

Upřímnost, otevřenost a důvěra jsou hlavními pilíři štěstí. Pokud spolu po konfrontaci nejste schopni komunikovat, dáváte prostor dalším negativním emocím, jako je například vztek nebo zášť. To jen prohloubí propast, na jejíž velikosti vlastně může záviset vaše budoucnost.

Svoboda rozhodování? Neexistuje

Jeden chce to a druhý zase ono. Ano, takové věci se dějí zcela běžně. Ostatně, už jste někdy viděli pár, v němž by oba účastníci měli naprosto stejné názory? Kde však nefunguje kompromis, tam je něco špatně.

Hodně dominantní a řídící partner může vyvracet, či dokonce rázně odmítat všechno, co chcete. Tato nerovnováha se projevuje tak, že jedna osoba vždy rozhoduje za druhou, a to i v těch nejbanálnějších záležitostech. Takové uspořádání ale rozhodně není v pořádku, protože vždycky někdo zvítězí a někdo prohraje. Není to láska, je to vlastnictví.

Vynucená žárlivost. I tady bliká výstraha

Necítíte-li se v soužití dobře, protože protějšek před vámi schválně flirtuje s ostatními, čelíte manipulativnímu chování, které podkopává vaši sebedůvěru a nahrává depresím a úzkostným stavům. Jestli si s tímhle neporadíte sami, určitě doporučuji návštěvu manželské poradny a spolupráci s odborníkem.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat