Přirozenost vám přihraje pravou lásku

Láska přichází a zase odchází. Abychom mohli najít někoho, kdo se do nás zamiluje, našli vědci velmi zajímavé možnosti, jak celý proces zjednodušit. A tady jsou jejich nejlepší tipy.

S láskou to nevychází tak úplně podle plánu? Pak pro vás máme následující – vědecky prokázané – tipy. 

Naslouchejte a ptejte se

Na dobrém rande člověk položí asi deset otázek – jak ukázal experiment Harvardovy univerzity (1). Jestli to mezi vámi zajiskří, záleží také na tom, jestli oba budete pozorně naslouchat tomu druhému. Velmi kladně je hodnoceno, když při vyprávění vždy zopakujete vyřčené – „Jezdíš na kole? A kde se ti líbí nejvíc?“ Partner takové otázky považuje za citlivé a mohou tak být příčinou zamilování se.

Úsměv prosím!

S flirtováním začíná téměř vždy žena a sice očním kontaktem. Pokud se u toho žena usměje, odváží se ji oslovit až 60 procent mužů. Bez úsměvu to bylo jen 20 procent (2). 

Hlavně žádný filtr

Pokud si chcete zvýšit svoje šance na skutečný vztah i při online seznamce, buďte i na síti co možná nejpřirozenější. Takže nenahrávejte jen vylepšená selfíčka, ale také takové fotky, na kterých budete moci ukázat svoji jedinečnost – třeba tetování nebo neobyčejné zájmy. Možná vám pak napíše méně mužů, ale určitě to budou spíše tací, kteří o vás mají skutečný zájem (3).

Říkejte NE

Našla jste muže, který nemá rád okurky na hamburgeru, stejně jako vy? Super! Protože podle vědců se lidé zamilují rychleji, pokud sdílí stejné nechutě. Dokonce prý dokáží lidské srdce rozbušit mnohem více než společné preference. A zajímavé je, že občasné NE a nesouhlas s druhým, dokáže naše city také povzbudit (3).

Neodhalujte svoje city příliš rychle

Studie dokazují, že se člověk zamiluje mnohem rychleji, pokud ještě přesně neví, co cítí ten druhý. Proto je velmi dobrá rada, nechodit se svou kůží na trh příliš brzy a o svých citech raději ještě chvilku pomlčet (3).

Zdroj: (1) www.scienceofpeople.com/first-date-questions/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31542947/, (3) názor autora  







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat