Komentáře k článku

Maxima 27.12.2022

Spis jsou k politovani zeny, ktere bez ohledu stav spolecnosti si porizuji deti. Takove matce bych v budoucnu pekne podekovala, jaky mi pripravila zivot.

Vanda 04.11.2020

Já děti nemám a s ním ani pocit, že to není správné. Je to soukromá věc a rozhodnutí každé ženy, bez ohledu na diktát společnosti. Mám skvělého, ohleduplneho partnera po svém boku, jsme spolu šťastní, nás život nijak netrpí tím, že jsme jen my dva. Neměnila bych)

Ivana 24.09.2020

Rozhodnutí mít či nemít děti je na každé ženě. Divím se, že v dnešní době tohle jěště někdo řeší. Doba, kdy ženy byly brány jen jako rodičky a pečovatelky svých mužů už pominula. Sama jsem se rozhodla děti nemít a jsem šťastná. A výčitky z toho nemám. Je to můj život, moje volba. A nikomu do toho nic není. Mnohem horší je, když si děti pořídí a pak se nestarají. Končí na ulici, v dětských domovech nebo je týrají. O tomhle by se mělo mluvit. A ne řešit bezdětné ženy.

Magda 22.09.2020

Já jsem dobrovolně bezdětná - a život mám normální, někdy je lépe, někdy hůře. Děti jsem nikdy nechtěla, nikdy o nich vlastně ani neuvažovala. Chápu, že většina lidí po dětech touží. Nechápu, proč má někdo potřebu řešit, že někdo jiný po nich netouží.

aster Magda 22.09.2020

Máte pravdu a já vám fandím. Dnešní společnost je stále založená na předsudcích. Já jsem nechtěné dítě - narodila jsem se, protože jít na potrat, by byla tenkrát ostuda - není oč stát...

Jana 22.09.2020

Každý ať si umete svůj práh, být bezdětná není žádná tragédie, proč mít děti za účelem postarání ve stáří? Pojistka proti samotě?

aster Jana 22.09.2020

Ne pojistka proti samotě - jen podřízení se okolnostem, alibismus a v konečném důsledku nešťastní jedinci...

nea 22.09.2020

život bez dětí by byl prázdný a sobecký

aster nea 22.09.2020

Proč tak usuzujete? Dává vám smysl, když žena porodí dítě, protože to od ní okolí chce a ona podlehne jistému diktátu? A to dítě potom ví, že je nechtěné a rodina mu to dává sežrat - kde je podle vás to sobectví matky, která dítě nechce - a prosadí si to...*6*

Lada nea 22.09.2020

Vy jste, než se Vám narodily děti, žila sobecký život? To je smutné...

aster Lada 22.09.2020

Vy jste ale fakt mimořádně pitomá...

Lada aster 23.09.2020

Čemu přesně na mém příspěvku nerozumíte?;*(

Je to cilene nebo ne? 22.09.2020

Blbost kdekoliv jinde by tenhle članek měl smysl ale ne v česku, čechu je málo tak se proberte a napište ze je moderní mit mnoho deťí troubové!!!

xxkouckaxx 21.09.2020

osobně si život bez neumím představit , ale nikoho neodsuzuji za rozhodnutí je nemít

Magdaléna 21.09.2020

Příliš povyku pro nic Na co děti do tohoto nechutného bordelu?

František Balco 20.09.2020

Myslím, že na titulní straně měly správně být dvě osamělé a rozjařené babičky. Balco.

kamila76 20.09.2020

Někomu to vyhovuje - mně NE

rybamb kamila76 21.09.2020

No a?

Marie Stodůlková 20.09.2020

Dobrovolná bezdětnost? Proč jsou ženy bezdětné? V mnoha případech proto, že nanašly odpovídajícího partnera, který by děti chtěl a byl se o ně ochotný starat.A kdo se bude podle vaší teorie starat o lidí, kteří sami děti nemají.Starý se o starého nepostará, budou to tedy zase děti jiných lidíl, kteří sami děti vychovali. Mějme je tedy v úctě a podpořeme výchovu k rodičovství.

Lenka 20.09.2020

Nesoudím je do té doby, než se nějaká dobrovolná bezdětná začne ometat kolem otce od rodiny a se kterou udřená manželka nemá šanci soutěžit.

Jura Lenka 21.09.2020

Buďte v klidu, když vidím jaký materiál je v okolí "dobrovolně" bezdětný není se čeho bát. Samozřejmě tím nějak nezpochybňuji že je to každé ženy osobní věc a pokud děti nechce je naopak velmi zodpovědné že nepodlehne společenskému tlaku a děti prostě nemá. Myslím že dnešní doba s tím už nemá nějak zásadně problém.

aster Jura 21.09.2020

Přesně tak - kdo děti nechce, neměl by je mít a už vůbec ne proto, že to chce kdejaká svíčková bába v okolí. Být nechtěným dítětem není žádná procházka růžovým sadem a plky o tom, že "v každé ženě přece dřímá mateřský pud" jsou právě jen plky.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat