Pravda o životě

Ruku na srdce – život není vždycky jako peříčko. Každý má ve svém životě takové listy, které by nejraději vymazal. A přitom nejsou ani ty nejtrpčí skutečnosti tak hrozné, když se na ně podíváte pod správným světlem.

Už při našem narození se setkáváme s nespravedlností – aniž by se nás kdokoli zeptal, jednoduše nás přivede na svět. A navíc má někdo nejlepší podmínky, které mu umožňují svobodu a rozvoj, a druhý naopak bojuje o holé přežití. Spravedlivé by bylo, kdyby měli všichni stejné šance, ale život nemá pro spravedlnost žádný smysl.

Taky takové výroky znáte? Viděno z jiného pohledu, to ale vypadá o trochu lépe. Když se nám děje nějaká životní nespravedlnost, není to trest, který jsme si zasloužili nebo sami zavinili, ale většinou jen úplně obyčejná smůla. Těžko si myslet, že déšť se spustil jen kvůli vám, aby zničil celou party.

A jak je to s dalšími pravdami o životě?

Pro nikoho není váš život tak důležitý jako právě pro vás

Na světe žije více než 7 miliard lidí. A i když vy zažíváte největší katastrofu nebo štěstí, nemá to pro převažující většinu existujících ani nejmenší význam. Tak se můžete klidně uvolnit. I ten největší trapas nebo chyba, kterou se trápíte, nevyvolá ve velké většině případů žádné skutečně zlé škody. Z našeho pohledu je samozřejmě všechno ohromně dramatické, při tom se svět pro zbývajících sedm miliard lidí klidně točí dál.

Nic z toho, čeho dosáhnete, si nemůžete nechat

Je jedno, jestli jsou to krásné vzpomínky, úspěchy, na které jste pyšní, hluboké vztahy k lidem nebo materiální hodnoty – když umřete, už to vaše nebude. Ale to neznamená, že bychom se toho museli vzdát! Můžeme se těšit z krásných vzpomínek, kdykoli si jen vzpomeneme. Nemusíme se za svoje úspěchy stydět a čekat až přijde vhodná chvíle, abychom se pochlubili. Do každého vztahu bychom měli jít naplno a utrácet peníze za věci, které nám dělají radost – dřív, než bude pozdě. 

Správná cesta neexistuje

I když si svoje rozhodnutí rozeberete ze všech stran, zvážíte všechny možné varianty a možnosti – nikdy si nebudete jistí, že jste se rozhodli správně. Nikdo smysl života nezná. A pro každého je to něco jiného. Je naším úkolem smát se tolik, kolik je to jen možné? Máme milovat druhé co nejintenzivněji? Nebo by mělo naším cílem být procestovat svět? Jediné, co víme, že život nesmíme promrhat. Nemusíme si svoje místo na zemi zasloužit tím, že všichni dojdeme ke stejnému cíli. Je na nás, co si s životem počneme, co je pro nás důležité. Jenom věci mají svůj účel – a my jsme lidé…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat