Oprava rozpadajícího se vztahu se může vyplatit

11.02.2021 | Vztahy

Má smysl bojovat o vztah, ze kterého se vytratila láska i vášeň? Říká se, že naděje umírá poslední, proto svému partnerství dejte ještě jednu šanci. Z krize se totiž může vzpamatovat s pomocí čtyř malých triků.

Vztah, stejně jako všechno ostatní v životě, vyžaduje péči a pozornost. Mnoho párů si neuvědomuje, že spokojenost z nebe nepadá a je třeba na ní pracovat. Proto se pak diví, že se setkávají s nepochopením, zklamáním, nevěrami a rozpady partnerství. Zrovna teď cítíte, že ani u vás to není ono? Pokud svého partnera stále milujete a ochotně uděláte pár kroků směrem k lepším zítřkům, můžete pošramocené partnerství napravit. Je však třeba, aby to stejně cítil i on. Tak se nevzdávejte bez boje a začleňte do svého života pár účinných maličkostí.

Znovu spolu mluvte

Pořád je co řešit. To, že si mezi sebou vyměňujete názory, je samozřejmě v pořádku, ale hádky musí mít dobrý scénář. Už žádné zabouchnuté dveře, uraženost a studená večeře. Čelte tomu, co vás tíží, mluvte o tom a své pocity si nenechávejte pro sebe! Problémy se samy nevyřeší, takže ať už se do vašeho vztahu vloudil stereotyp nebo milenec či milenka, otevřete ústa a hovořte. Jeden bez afektu mluví, druhý poslouchá. Pak se role obrací. Nesoustřeďte se jen na problémy, ale spíš na jejich řešení. To vám pomůže pohnout se z místa.

Odpusťte si

Každý dělá chyby. Nemá smysl se však vrtat ve věcech, které se staly dávno, nebo se zbytečně mstít a vracet zub za zub. Když svého partnera za něco odsoudíte, uzavře se a příště si radši promluví se svým kamarádem než s vámi. Ztratí ve vás důvěru. Nesuďte ho a zopakujte mu, že vám může říct všechno. A pokud se mu někdy něco nepovede a on se vám omluví, přijměte to. „Odpouštím ti.“

Vytvářejte kompromisy

V posledních týdnech jste se pravděpodobně jako pár odcizili. Zkuste se vrátit do dob, kdy vztah neměl žádné šrámy, a vybavte si, jak moc to bylo příjemné. V těchto časech vám nedělalo problémy domluvit se na soužití, ve kterém se oba cítíte dobře. Udělejte to znovu a promluvte si o tom, co můžete udělat proto, aby se láska mezi vámi oprášila. Víc společně stráveného času? Méně práce, víc radosti? Jděte cestou kompromisů, tvrdohlavě přestaňte trvat na svých požadavcích a partnerství tak uzdravujte zevnitř. Vztah je o spolupráci, nikdo z vás přece není šéfem.

Podporujte se

Nikdo po svém boku nechce partnera, který mu nepřeje spokojenost a štěstí. Protějšek je třeba chválit, podporovat a motivovat, což je něco, co se z dlouhodobých partnerství často vytrácí. Když vztah stagnuje, jeden o druhého den po dni spíš ztrácí zájem. A to je špatně, protože pak se jeden, druhý či oba cítíte jako nedůležitý domácí inventář, o který už nikdo nemá zájem. Proto pozorujte dění okolo vás, snažte se partnera vnímat a nepřehlížejte ho.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat