Když je láska na spadnutí

13.02.2021 | Vztahy

Láska může být krásná a pohlcující, ale taky toxicky spalující a nebezpečná. Řídí se totiž srdcem, kterému nelze poručit. Poznáte ji, a to ještě před tím, než si s protějškem vyměníte pár polibků?

Možná se jí bráníte, nebo na ni naopak už dlouho čekáte. Láska má mnoho podob, a nejčastěji přichází v momentě, kdy to nečekáte. O své přítomnosti však dává jasné signály, kterých si v prvních chvílích ani nemusíte všimnout. To ale neznamená, že okolí jisté změny ve vašem chování nezaregistruje. Ba naopak. Takhle se prozradíte!

Zíráte

Oční kontakt je prvním a zároveň nejtypičtějším znakem počáteční zamilovanosti. Když naproti sobě vidíte někoho, ke komu chováte sympatie, nemůžete od něj svůj pohled odrhnout, aniž by vám několikavteřinové zírání nepřišlo divné. Přičtěte to fascinaci, kterou ve vás objekt zájmu vzbuzuje.

Vyhledáváte kontakt

Touha po přítomnosti toho druhého je druhým z nejčastějších poznávacích znamení, která prozrazují, že se ve vás na emocionální a citové úrovni něco děje. Začínáte přemýšlet, jak se znovu potkat – v naději, že se pouto mezi vámi a protistranou posílí a vy k sobě budete mít blíž.

Omlouváte ho

„On to tak nemyslel. Ne, to určitě bylo jinak.“ Podobnými výroky, prostřednictvím kterých se sympatické osoby zastáváte, dáváte najevo, že vám není lhostejná, ba co víc, ochotně přehlížíte chyby, jichž se dopouští. Jelikož pro první fázi zamilovanosti jsou typické ony pověstné „růžové brýle“, kvůli nimž nevnímáte nedostatky a hříchy případného potencionálního partnera, není možné registrovat jeho negativní stránky. V podstatě přicházíte o veškeré zábrany a realitu si idealizujete.

Ztrácíte pojem o čase

Když je vám s někým dobře, nekoukáte na hodiny. Čas tak letí! Povídáte se, bavíte se a najednou je hodina pryč. Nic neobvyklého. Ostatně, nechcete, aby odešel, proto vymýšlíte další témata ke konverzaci.

Máte dobrou náladu

S láskou je život tak nějak hezčí. Z tohoto důvodu se v poslední době cítíte neobvykle optimisticky. I když čelíte překážkám, říkáte si, že je zvládnete. V noci toho příliš nenaspíte, cloumá s vámi neklid a neznámý příval energie. I to je signálem, že v sobě „něco“ řešíte.

Upřednostňujete jeho osobu

Podáte mu pití dřív než sobě (nebo svému vlastnímu partnerovi). Dosadíte ho do čela týmu, věnujete mu důvěru v souvislosti s důležitou pracovní zakázkou, klidně mu půjčíte auto, a to navzdory tomu, že okolo sebe máte zkušenější lidi. Skutečně jde o nevinnou hru, nebo se pomalu zamilováváte?

Podle ankety uživatelů seznamky SeekingArrangement si člověk lásku uvědomí zhruba po sedmi týdnech a čtrnácti kontaktních schůzkách. Tak kdo ví, jestli se brzy dočkáte odpovědi na tuto otázku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat