Na dobrém vztahu je potřeba pracovat

Jak může vztah i po delší době být stále šťastný a spokojený? Stačí se jen naučit následující věci a vaše šance na dlouhodobé štěstí významně vzrostou.

Udržet vztah stále šťastný a vzrušující je opravdová výzva. Vedle důvěry a podpory existují ale i další věci, které můžete, a také byste měli, udělat, abyste žili s partnerem v lásce, štěstí a spokojenosti.

Sdílejte nové zážitky

Páry, které se společně vrhají do nových dobrodružství, svůj vztah posilují. Společně prožité zážitky přinášejí nejenom zábavu, ale vytrhnou vás i z každodenní rutiny. Takže nuda nebo dlouhá chvíle nebudou šanci. A co společně podniknete je přitom téměř nepodstatné.

Zdravě se pohádejte

Konflikt je běžnou součástí každého vztahu. Je ale důležité se pohádat správně. Páry se špatnými návyky jsou pak mnohem nešťastnější než páry, které to zvládají lépe. Přitom ale vůbec nejde o četnost hádek, ale o jejich kvalitu. Kdo se soustředí spíš na řešení než na problém, neuráží se a vede férovou diskusi, má lepší šance po hádce zase najít harmonii.

Mějte přátele

Dbejte na to, aby se váš život neskládal jen výhradně z vašeho vztahu. Dobrá přátelství jsou důležitá (a nejlepší kamarádka je mnohdy důležitější než partner). A v ideálním případě máte nejen společné kamarády, ale i takové, kteří jsou jenom vaši. Tak můžete prožívat a vyprávět si i takové příběhy, u kterých partner nebyl.

Mluvte spolu

Může to znít naprosto samozřejmě, ale jen velmi málo párů spolu opravdu mluví. Nejde totiž jen o běžné věci, jako kdo nakoupí nebo poseče trávu, ale o rozhovor, ve kterém jde o vás oba – na jedné straně jako o pár a na druhé jako o dvě samostatné osoby. Když spolu pravidelně mluvíte, udržujete mezi sebou vzájemný zájem a cítíte se plnohodnotně. A důležitý je i vhodný okamžik – to může být ráno u kávy, nebo i večer, když už děti spí.

Smějte se

Společný smích přinese štěstí nejen vám, ale i partnerovi. Smích dokonce zajistí, že si společné zážitky budete pamatovat mnohem lépe a budete vztah spíše považovat za pozitivní. Pokud se právě nenacházíte na špici, pak si přestaňte stěžovat, ale pusťte si nějaký veselý film nebo se sejděte s milými přáteli. Uvidíte, že společný smích vám pomůže cítit se znovu šťastně.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat