Proč pořád dokola randíte se špatnými muži

22.03.2021 | Vztahy

Máte nového přítele, a i když si to neuvědomujete, kamarádky říkají, že se nápadně podobá tomu minulému. „Najdi si už konečně někoho normálního, vždyť tenhle se k tobě chová hrozně,“ doporučují vám. Mají pravdu? A proč vlastně pořád dokola randíte se špatnými muži?

Jedná se o jakýsi vzorec. Povaha mužů, se kterými randíte, se nápadně shoduje. Obvykle mají vámi vybraní pánové nějaký negativní charakterový rys, takže je vlastně jedno, jestli se stýkáte s Petrem nebo Pavlem. Oba vám způsobují stejné vrásky, pro což existuje termín. Jakmile si stále dokola hledáte stejný typ partnerů, říká se tomu fleabagging. Proč se týká zrovna vás?

Nedokážete se poučit z minulých chyb

Z minulosti si nesete nevyřešené problémy, které ovlivňují to, jak myslíte, co cítíte, jakým způsobem se chováte. Zamyslete se nad svými bývalými vztahy, sepište si, co vás na ex partnerech přitahovalo a v jakých věcech se podobají. Odhalení problému je obrovským posunem vpřed. Pro kontrolu využijte i kamarádky.

Když chodíte s někým novým, pomůže vám promluvit si s někým blízkým. Ideálně osobou, která se nebojí být k vám upřímná. Nechte ji, aby adepta na vztah posoudila a poskytla vám zpětnou vazbu. Dotyčná či dotyčný má jistě střízlivější pohled na věc než vy.

Vysíláte špatné signály

Nízké sebevědomí, řeči o tom, že si stejně nezasloužíte lepšího muže a podobně, vás vhánějí do náruče mužů, kteří si vás neváží. Hledejte lidi, kteří vám věnují čas a úsilí a oplácejí vám pozitivní chování! Jakmile změníte svůj přístup k vlastnímu bytí a začnete vysílat pozitivnější signály, vrátí se vám do života muži, kteří vás budou milovat takovou, jaká jste. Jenže to nepůjde, pokud se vy sama nemáte ráda.

Bojíte se samoty

Opět máte vztah se sukničkářem. Už čtvrtý v pořadí. Scénář se přitom opakuje. Svede vás, vy mu přijdete na milenku, ale ve finále ignorujete všechny červené vlajky, nebo záletníka navíc ještě omlouváte. „Nemůže za to, vždyť jsem na něj v poslední době nebyla moc milá.“ Pak nejenže trpíte nízkou sebeúctou, ale možná se bojíte samoty, takže i když na začátku víte, že ten playboy má z úst trhací kalendář, dáte mu šanci. Jednu, druhou, třetí. Lepší něco než nic, že? Tak ani tohle není dobrý přístup.

Strach ze samoty často plyne z dětských traumat. Je třeba naučit se žít bez opěrných berliček. Každý den si opakujte, že si budete vytvářet život a vztahy podle sebe, protože jste silná a nezávislá. Pakliže se s tím neztotožňujete, oslovte terapeuta, který vám se sebepřijetím, jež je klíčem ke štěstí, pomůže.

Spěcháte

V počáteční fázi zamilovanosti je člověk zfetovaný hormony. Dělá iracionální rozhodnutí a nechává se, upřímně řečeno, oblbnout blaženým pocitem štěstí. Hladina opioidních hormonů však časem poklesne, takže se dostaví vystřízlivění. Najednou zjišťujete, že jste opět sedla na lep „kecalovi“ či násilníkovi a potýkáte se se stejnými problémy jako v předchozím vztahu. Proto nespěchejte, v prvních měsících nového partnerství nedělejte unáhlená rozhodnutí a myslete na to, že emoce, srdce a mysl se proti vám mohou spiknout, aby vás oklamaly.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

88 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
140 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat