Zbytečnému rozvodu lze předejít i maličkostmi

Návodů, které snižují riziko rozchodu, existuje bezpočet. Už jste zkusili ten, který zahrnuje společné usínání i časté objímání?

Většina z nás vyrostla s představou, že manželství je svazek, který vydrží navždy. Idea je to samozřejmě krásně romantická. Jenže! Dost naráží na statistiky, ze kterých vyplývá, že rozvod potká téměř polovinu sezdaných vztahů. Je to snad nějaká „nová móda“? Možná ano. Anebo lidé prostě jen zapomínají na důležité věci, které nedovolí, aby se vzájemné souznění vytratilo do neznáma. Odborníci upozorňují zvláště na tyhle!

Bavte se jako za starých časů

Vzpomínáte na ty chvíle, kdy jste s partnerem začínali? Trávili jste spolu celé dny, podnikali různé výlety, chodili na procházky… A jak to vypadá dnes? Přijdete z práce a prohodíte pár slov o provozu domácnosti nebo školních výsledcích dětí. Pak se každý uvelebíte na opačné straně gauče, kde ponoření do vlastních myšlenek proplujete večerem. Úplně se v tom vidíte? Žádný div, že pouto nějak slábne.

Snažte se chovat tak, jako tomu bylo v počátečních fázích. Zkoušejte spolu nové věci nebo si najděte koníček, který zabaví vás oba. Tímto způsobem budete mít vždycky o čem mluvit a vaše spojení se jen prohloubí.

Mluvte spolu. Hlavně v ložnici

Upevnit svazek se dá i úpravou spánkových návyků. A klíčem je tady souhra! Takže žádné sólo ponocování u televize, žádná četba ve vedlejším pokoji. Společné usínání může být jedinou příležitostí, jak být za celý den spolu o samotě. Je to ideální chvíle na důvěrné rozhovory, které posilují citové vazby i tolik potřebnou intimitu.

Objetí řekne víc než tisíc slov

Objetí je gesto, které se uplatní na první schůzce i desetiletém výročí svatby. Vytváří navíc pozitivní chemické reakce, díky nimž se „příjemce i dárce“ cítí příjemně a uvolněně. Poskytněte protějšku ten nedocenitelný luxus v podobě nastavené náruče. Podstatně mu tím totiž v těle zvýšíte hladinu serotoninu, což je neurotransmiter, jež ovlivňuje momentální náladu. Čím větší je jeho množství, tím menší má stres šanci, že zahltí jeho psychiku. A další plus?

Každý dotek sděluje jasné poselství. I beze slov jím říkáte, že blízkost partnera je pro vás pořád nesmírně důležitá. Je potřeba, aby to věděl a nikdy na to nezapomněl.

Zdroj: www.psychologytoday.com/us/blog/better-divorce/202206/how-keep-your-marriage-alive-and-avoid-divorce







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat