Nejpřeceňovanější věci ve vztahu

07.05.2021 | Vztahy

Realita versus představy, taky mýty, ničím nepodložené povídačky, očekávání, ale i nevyžádané rady. Je toho hodně, co do vztahů zasahuje, nicméně většinou se lidé nesmysly, city a emocemi nechávají unést natolik, že sami od sebe přeceňují některé partnerské mezníky. Skutečně záleží na tom, jestli si napoprvé sednete u kafe nebo v posteli?

Člověk míní a život mění. Kdo kdy řekl, že černá jednou provždy zůstane černou a bílá zase bílou? Někdy se stává, že situace není tak horká, jak se zdá, nebo jak se ze začátku jeví. Jenže právě z tohoto důvodu jí lidé, a to hlavně, co se týče lásky a vztahů, dávají falešnou důležitost. Pět příkladů za všechny? Tady jsou!

První dojem

První dojem dělá hodně. Ale není jediným a směrodatným prostředkem ke zjištění, jaký je člověk ve skutečnosti, tam uvnitř. Možná, že si s vámi nápadník moc nepovídá, protože je nervózní. Třeba ho taky zklamala poslední osobní schůzka, kterou měl před několika týdny. Navíc pro takového introverta je těžké hned se otevřít někomu, koho vidí poprvé. Ale stejně se o první schůzce bude dál hovořit ve smyslu, že je extrémně důležitá. No ano, je, ale není nutné vyvozovat z ní předčasné závěry. Jedná se jen o vzájemné oťukávání dvou osob.

Fyzická přitažlivost

Chemie tam je. Dělá vám dobře, když se vás protějšek dotkne, cítíte mrazení. A to je skutečně dobře! Zajímat by vás ale mělo i to, jaké má (budoucí) partner názory, čeho chce v životě dosáhnout, zda se s ním shodujete v zásadních tématech, jako jsou rodina, peníze, popřípadě víra. Fyzická přitažlivost je sice krásná, ale podle vědců vyprchá na 12. měsíci od seznámení. Následně vztah přetrvává na jiných pilířích. Dobrý sex (ve smyslu jenom ten) totiž taky není všechno.

Sex ve třech

Už spolu nějakou tu dobu chodíte a máte pocit, že z partnerství vyprchala vášeň a jiskra. Někoho z vás napadne, že by se milostný vztah dal oživit sexem ve třech. Jenže ono se to krásně řekne, ale hůř udělá. Dvojnásobná až trojnásobná rozkoš? Nechte si zdát. Většina milenců je při takových pokusech nervózní, navíc hraje roli žárlivost i fakt, že když jste tři, tak je vždycky jeden navíc. Pro pokusy ve dvaceti ok, ale po čtyřicítce nebo padesátce už trojka nemusí mít to pravé kouzlo. I ona se zbytečně přeceňuje.

Svatební noc

Přestáli jste několik krizí, rozchod a návrat. Nejspíš už vydržíte všechno. Tak proč se nevzít? Svatba je fajn nápad. Po vyčerpávajícím dni D padnete do postele jako dva pytle s cementem, ale obecně se od vás očekává, že se hrdě zhostíte funkce novomanželů a oficiálně se pomilujete jako vdaná paní a ženatý pán. Další z velmi nafouknutých bublin. Jako kdyby nestačilo mít sex o pár hodin později, třeba klidně až ráno. Svět se snad kvůli tomu zboří? Nesmysl.

Líbánky

Po svatbě jste konečně sami. Jaká pohoda! Ale na jak dlouho? Z některých anket vyplývá, líbánky nejsou jen příležitostí k odpočinku a sexu, ale i pořádné ponorce. Být s někým 24 hodin, zvlášť když na to nejste kvůli pracovnímu vytížení jednoho či druhého normálně zvyklí, je náročné. První skutečná zkouška partnerství. Jenže před ostatními ani muk!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat