Když pohár v množství hádek přeteče

26.05.2021 | Vztahy

Když se páry hádají, nemusí to nutně znamenat, že je s jejich vztahem amen. Naopak. Konstruktivní výměny názorů a klidně ukončené spory jsou pro vztah prospěšné. Na druhou stranu, i jejich četnost rozhoduje o tom, jestli nemáte našlápnuto k hlubším potížím. Jak poznáte, že hádek je až příliš?

Můžete si rozumět sebevíc, ale stejně vás potkají situace, které si výměnu názorů mezi vámi a partnerem vyžádají. Ostatně, je to přirozené a běžné. Neshody a s nimi i návrhy řešení čistí vzduch. Existují však chvíle, kdy je nutné zpozornět. Váš vztah na tom není dobře, pokud se poznáváte v těchto bodech.

Hádky jsou na denním pořádku

Neexistuje správné nebo nesprávné číslo, pokud jde o frekvenci sporů, psychologové však apelují, že každodenní hádky v pořádku nejsou. Jednotlivci totiž nemají čas získané informace od protistrany vstřebat a popřípadě se s nimi vnitřně vyrovnat. Jen co dopady jednoho konfliktu zpracují, už je tu další rozepře. A to rozhodně není dobře. Stejně jako „nasazování“ na protějšek.

Problém vidíte úplně ve všem

Ne, prostě si nemůžete pomoci. S partnerem se podle vás nedá komunikovat bez zahájení boje. Jen co spolu začnete mluvit, třeba klidně jen o počasí, už se napadáte a urážíte, možná, že ani pro sprosté slovo nejdete daleko. Taky špatně.

Přenášíte jeden konflikt do druhého

I když jste poslední hádku uzavřeli s tím, že jste s partnerem oba v pohodě, stejně vytahujete staré věci a vracíte se k tomu již vyřčenému a údajně „spláchnutému“. Ani to lásce nesvědčí. Každý konflikt je třeba dotáhnout do konce. Ujistěte se, že jste na dané téma vyslovili vše a oba odcházíte s pocitem, že je hádka u konce. Pak už se k tomu nevyjadřujte.

Jste příliš negativní

Pakliže váš vztah kvůli nedorozuměním utrpěl šrámy, podvědomě očekáváte další a další problémy. Zaměřujete se tedy na věci, které vás spíš otravují, než na ty, které se vám líbí. Je to něco jako bojová pohotovost, jste neustále ve střehu.

Čím dál častěji volíte samotu

Příliš časté hádky se na vztahu obvykle podepisují tak, že nemáte chuť trávit s partnerem víc času, než je nezbytně nutné. Upřednostňujete přátele, koníčky či domácí mazlíčky a toužíte být v klidu, o samotě.

Špatně spíte

Nakumulovaný hněv a stres z těch všech výstupů vám odebírají životní energii a sílu. Jednak chodíte jako tělo bez duše, ale taky špatně spíte. V posteli si přehráváte, co se za ten den zase stalo, hlavou se vám honí tisíce myšlenek. Najednou je půlnoc, jedna hodina ranní. O kvalitní noční regeneraci těla si můžete nechat jen zdát. Pozor, ať to neodnese i vaše fyzické zdraví.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat