Současný problém při randění

Trápí vás „danxiety“? Tahle složenina popisuje nové problémy při randění. Prozradíme, jaké to jsou a poradíme tipy, jak se s nimi vypořádat.

Danxiety je složenina anglických slov Dating a Anxiety. Do češtiny bychom ho mohli přeložit jako strach z randění. A myšlen je tím především strach z prvního rande, který jistě znají mnozí z nás. Tenhle strach nebo nervozita je tu ale s námi odpradávna. Co když se z domnělého pana Božského nakonec vyklube pravý opak? Nebo co když je ta vtipná a zábavná žena z chatu ve skutečnosti strašně nudná? První rande zkrátka dokáže zamotat hlavu a opotit dlaně nebo čelo. Doba koronavirová a s ní spojené lockdowny tomu nijak neprospěli. Právě naopak! Mnohem déle trvala doba, kdy jsme si spolu jenom psali.

Ale nemusíte se bát! To je úplně normální a máme to tak všichni. A i na tuhle potíž existuje řešení. Protože vzdát se lásky nebo setkání s novými lidmi jen proto, že máte strach, by bylo přece bláznovství. Přesto spousta lidí, jak se zase začíná žít „normálně“, přiznává svůj strach a nejistotu – ale zároveň velkou radost. Ještě je asi trochu nezvyklé znovu chodit mezi lidi a bavit se i v jiném kruhu než v tom rodinném. To, co kdysi bylo normální, je teď zcela nové. V posledních měsících jsme se naučili spíš upéct perfektní chleba nebo pomáhali s úkoly potomkům. Ale flirtovat? V tom jsme nepokročili ani o píď.

Jak se zbavit strachu

Pro všechny, kteří jsou na tom podobně, máme pár tipů, jak se zbavit danxiety a uvolněně začít randit.

Mluvte o bezpečnosti

V době koronaviru si ujasněte pravidla vašeho setkání. Jestli se chcete sejít uvnitř nebo venku, s rouškou nebo bez i všechno kolem tělesného kontaktu všeho druhu – tedy i objetí při pozdravu. Pokud chcete svůj protějšek vidět jen s rychlotestem, pak to klidně řekněte.

Zůstaňte aktivní

Randit v době zavřených barů a kaváren znamenalo jít se zkrátka někam projít. A klidně u toho zůstaňte i teď. Při chůzi odbouráte stres i nervozitu a proberete celou řadu témat. Je to určitě jednodušší cesta než si sednout v restauraci tváří v tvář ke stolu.

Zůstaňte v přítomnosti

Jistě, každý z nás myslí na budoucnost, ale když poprvé potkáte svého partnera, nemusíte ho převálcovat hned všemi svými starostmi. Buďte raději pozitivní – jde jen o vás dva a teď.

Do ničeho se nenuťte

Že začaly zase „staré časy“, nemusí znamenat, že i vy budete stejní jako před koronavirem. Pandemie změnila mnoho věcí, proto se můžete změnit i vy. Tempo a způsob je tedy jen na vás.

Zdroj: názory autora, mentalhelp.net







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat