Když se vztah neodvratně blíží ke svému konci

Když se blíží vztah svému konci, je často to nejtěžší si to přiznat. Ale u těchto varovných signálů by se vám v hlavě měl rozeznít zvon!

Žádný strach! Že si čas od času musíte položit otázku, jestli je načase se rozejít, se stává i v nejlepších rodinách. Normálně se začíná objevovat nejpozději po roce –⁠ jakmile se rozplynou motýlci v břiše a růžové brýle přestanou účinkovat, dostaví se pochybnosti.

Pokud ale pocity obou přesáhnou jen obyčejnou zamilovanost a je jich dost pro dlouhodobý vztah, pak by místo pochybností měla pomalu ale jistě přijít tolerance a schopnost dělat kompromisy.

Konec vztahu není porážka

Je jedno, jestli jste spolu osm měsíců nebo třicet let, že vztah přestane fungovat a rozpadne se, se může stát kdykoli. Důležité je si uvědomit, že ukončit vztah není selhání a doba, který jste s partnerem strávili, nebyla ztráta času. Ty dny, týdny, měsíce a roky, kdy jste se milovali, byl on ten pravý – ale teď už není.

Jak poznat konec vztahu

Jak to poznat s absolutní jistotou? Nijak, protože jistota neexistuje. Ale následující znaky vám mohou dát dost jasně najevo, že váš vztah končí a budoucí cestou byste měli jít raději každý sám.

Jde vám na nervy téměř všechno

Jeho smích, jeho otázky, jeho žvýkání – to, čeho si na druhých ani nevšimnete, u něj nemůžete vystát.

Trávíte čas raději sama než s ním

Že potřebujete někdy trávit čas sama a nemít partnera stále u sebe, je normální a jistě to tak bylo, i když jste byli čerstvě zamilovaní. Ale teď se skoro nemůžete dočkat, až se ho zbavíte. Těšíte se, když zruší schůzku a je vám jedno, když se někde zpozdí.

Nemáte chuť na sex

Tak žhavé, jako na začátku vztahu to nezůstane asi u nikoho, ale pokud nemáte vůbec žádnou chuť na společný sex a raději utíkáte ke kybrsexu než do vlastní ložnice, potřebujete asi něco jiného než párovou terapii.

Jestli je věrný, nebo ne, je vám jedno

Že se dívá po jiných vás nezajímá, ale ne proto, že mu tolik věříte, ale protože by s nimi mohl klidně i do postele. Pak je namístě si promluvit. Zvládat svoji žárlivost je na místě, ale ta zdravá ke vztahu zkrátka patří. A pokud chybí úplně, je to silné varování – dokonce silnější než nevěra.

Hádáte se skoro každý den

I tady je míra rozhodující. Problémy a hádky nastanou v každém partnerství, ale jestli spolu sotvakdy dokážete promluvit v klidu a neustále se jen hádáte, měli byste to ukončit co možná nejdříve.

Shodli jste se na pauze

Stará dobrá pauza! Vyzkoušet to můžete, podle potřeby i zopakovat, ale ve většině případů je to jen začátek konce. Nakonec to, že jste se shodli na pauze, znamená, že momentálně spolu šťastní nejste.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat