Muži, které každá žena potřebuje mít ve svém životě

30.09.2021 | Vztahy

Co by muž byl bez ženy a co by žena byla bez muže? Jedno pohlaví ovlivňuje a formuje to druhé a každá žena potřebuje mít mužský vzor, od kterého se ledacos naučí. Jedině tak bude její život vyrovnaný. Kdo v tomhle směru sehrává zásadní roli? Tihle pánové jsou v ženském světě žádaní!

Jistá americká studie odhalila, že člověk si za život najde v průměru tři velmi dobré přátele. (Tak trochu to připomíná úspěšný seriál Sex ve městě, který se točil okol čtyř kamarádek.)  Jenže nejenom ty v životě ženy mají svůj úkol. Ženy se setkávají s mnoha různými typy mužů, z nichž některé je ovlivňují víc než ty ostatní. Které určitě potřebuje i vy?

Otec

Pochopitelně, že všechno to začíná u otce, rodičovského vzoru a zároveň ochránce, který je přítomen u prvních krůčků, úspěchů i přešlapů. Pakliže otec v tomto schématu chybí, dívky mají v dospělosti sklony k promiskuitě, na což upozornila studie publikovaná v časopise Journal of Personality and Social Psychology.

Mentor (kouč, trenér)

Osobnost se formuje i díky mentorům, kterým se dá věřit. Životní moudrosti, zkušenosti a postřehy od staršího pána, který plní funkci kouče, poskytují dívkám a ženám pocit stability a ukotvení.

Povzbuzovatel

Může to být spolužák, kolega v práci, ale i soused nebo příbuzný. Jedná se o typ chlapa, kterému se vždycky dovoláte, když je vám nejhůř. A on vám vždycky zvedne náladu svým optimismem, vtípky i nadhledem. A pokud v nouzi nešetří ani objetím, je to jedině dobře. Podle některých studií má tělesný kontakt výborný vliv na redukci stresu, úzkosti a napětí, a to díky snížení hladiny stresových hormonů.

Kamarád

Skutečný přítel, jenž vám naservíruje pravdu tak upřímnou, že nad ní přemýšlíte tři dny, je tou osobou, jež pootevírá dveře do mužského světa. Toho světa, kterému leckdy nerozumíte, proto se na jeho zákony ptáte těch povolanějších. Skutečný přítel vám řekne, že ten nešťastník ze včerejší schůzky už vám nezavolá, nebo že takhle ostře na muže mluvit prostě nemůžete. Je přímý a laskavý. Díky němu víte, že existují i fajn pánské „prototypy“.

Provokatér

Štve vás, že zase ulovil nového klienta, dřív dodělal zakázku a ještě si v mezičase dovolit vyjet na třídenní euro víkend. Je produktivní, výkonný a kreativní. Trochu na něj žárlíte, provokuje vás tou svojí precizností a zápalem, jenže to vás taky žene k lepším výkonům. Provokatér je vlastně takové „táhlo“, jež motivuje k lepším výsledkům.

Milenec

Ten empatický, něžný a laskavý muž, který v posteli nemyslí jen na sebe, ale spíš na druhé, nikdy nevyjde z módy. Která žena by jím pohrdla?

Zdroje: socialpsychology.org, allprodad.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat