Vyždímejte z partnera to, co opravdu chcete

Ženy a muži fungují jinak – a to hlavně v oblasti komunikace. Máte pocit, že vám partner nevěnuje dostatek pozornosti? Mluvíte každý o něčem jiném nebo se hádáte o maličkostech? Jak jednoduchými triky zlepšit svůj vztah?

Každý člověk je osobnost, a proto není možné, aby náš partner sdílel všechny naše názory, choval se stejně v situacích nebo děla věci tak, jak je děláme my. A pak jsou ti druzí z toho páru, které takové zjištění bolí natolik, že mohou začít pochybovat o tom, zda je partner skutečně ten pravý. Především je nutné říct, že je rozdíl mezi „stejností“ a „blízkostí“, i když jistě existují páry, které se shodnou častěji než druhé, ale k stoprocentní shodě nemůže dojít nikdy i v sebelepším vztahu.

Respektovat odlišnost našeho partnera neznamená, že musíme souhlasit se vším, co partner řekne nebo udělá. To rozhodně nemusíte! Znamená to, že nejde ve vztahu o to, kdo dělá věci dobře nebo špatně nebo čí názor má větší váhu.

Soustřeďte se na to pozitivní

Když se s partnerem seznámíte, špatné stránky nevidíte. To, že jste odlišní, považujete spíše za důkaz, že protiklady se přitahují. A tyhle známé růžové brýle máme celou první fázi zamilovanosti. Tak to zařídila matka příroda, abychom nevymřeli a dál se pilně rozmnožovali.

Jenže po asi roce brýle z nosu spadnou a pozitivní vlastnosti partnera ustupují více a více do pozadí, zatímco ty negativní jsou vidět o trochu víc. A aby toho nebylo málo, všechno to přitažlivé a zajímavé na našem partnerovi, nám začíná vadit. Výsledkem je, že partnera začneme komandovat a kritizovat.

Nejdůležitějším tipem pro fungující vztah je tedy to, abychom se stále soustředili na to pozitivní na našem partnerovi. Každý z nás má své dobré stránky, i když se někdy musíme více snažit je zase vidět.  

Jděte za společnými cíli

Osobní cíle známe většinou docela dobře. Ale jak to vypadá s těmi, které sdílíme se svým partnerem? Dosáhnout společných cílů znamená „táhnout za jeden provaz“. Jak se totiž ukázalo v různých studiích, jsou společné cíle druh tmele, který vztah drží pohromadě. Takové páry jsou stabilnější než ty, které žádný společný cíl nemají.

Změňte svůj přístup a změníte vztah

Možná si říkáte, že už jste vyzkoušela všechno, ale váš partner nechce spolupracovat. Samozřejmě je ideální, pokud chtějí vztah změnit oba. Pamatujte ale na to, že žádný člověk se nezmění, pokud sám nechce. Ale když svoje jednání změníte vy, změníte i svůj vztah! To jsou zákony párové dynamiky. Proto seberte odvahu – můžete jen vyhrát!

Zdroj: názory autora, https://www.relate.org.uk/relationship-help/help-relationships/making-your-relationship-stronger/top-5-skills-happy-relationship







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden vám přinese příležitost k introspekci a sebereflexi. Zkuste zpomalit a zamyslet se nad dosavadními úspěchy i neúspěchy. Je vhodný čas pro plánování budoucích kroků.V práci byste se měli zaměřit na nedořešené úkoly a projekty. Je p... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

41 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat