Po čem ženy skutečně touží

O ženách se říká, že při výběru partnera jsou příliš vybíravé a jejich nároky mnohdy až nesplnitelné. Přitom jedna aktuální studie potvrzuje pravý opak. Po čem tedy ženy skutečně u mužů touží?

Co hledá žena u muže? Jaké vlastnosti jsou pro ni důležité a které vůbec? Přesně takové otázky kladla ve své rozsáhlé studii univerzita v Göttingenu více než 60 tisícům ženám ze 180 zemí. Jaké emoční a tělesná kritéria jsou při výběru partnera nejdůležitější?

Cílem ankety bylo zjistit, co je pro ženy z nejrůznějších zemí opravdu důležité a zda se jejich představy nějak liší. Otázky se orientovaly především na emoční a fyzické vlastnosti, které se ženám při hledání dokonalého partnera pro život zdají nejdůležitější.

Jiný kraj, jiné přání

Předsudky, že všechny ženy hledají bohatého muže, který bude ještě dobře vypadat, slýcháme často. Je to pravda? Aktuální výsledky říkají opak. Vědci göttingenské univerzity zjistili, že některé aspekty se od sebe liší a nejsou ve všech zemích stejné. Například italské ženy zajímají u muže jeho předchozí sexuální zkušenosti, zatímco pro ženy v Americe je důležité náboženské vyznání.

Peníze tolik netáhnou

Zajímavé je, že aspekt „finanční jistoty“ zajímal evropské ženy méně než například Japonky, kde byly peníze důležitou předností. V Brazílii je pro ženy důležitá politická příslušnost jejich budoucího partnera. Překvapivě se ale ženy shodovali u bodů jako příjemný úsměv a pěkné oči s ohledem na vzhled. Celosvětově je ale nejoblíbenější charakteristická vlastnost – laskavost.

Zdroj: názory autora,  https://assets.ctfassets.net/juauvlea4rbf/1kmtOU2RRXrAB9Jz1JRmwe/20ee3375a5ba9f2d31fcbf9fb5a2e541/191105_Ideal_partner_survey.pdf







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat