Sympatie v kolektivu hatí zbytečné chyby

První dojem je důležitý! Ale i maličkosti ho dokážou rychle zničit a hodit na nás špatné světlo. Máme pro vás několik tipů, jak působit na lidi tak, abyste polední přestávku nemuseli trávit sami.

I když jsme školním lavicím už dávno odrostli, je oblíbenost stále něco, po čem toužíme. Ale mnohdy má naše snaha udělat dobrý dojem na náš protějšek spíše odstrašující účinek – a my to ani netušíme.

Oblíbený, nebo ne – to je oč tu běží

Často o tom, zda pro někoho jsme nebo nejsme sympatičtí (a tím pádem i oblíbení), rozhodují takové maličkosti jako jsou zvyky. Následující jsou ty, které podle ankety považujeme za ty nejvíce „odpuzující“. Neděláte náhodo některou z nich?

Falešná skromnost

Podle jedné studie Harvardovy univerzity je falešná skromnost mnohem otravnější než neustálé chlubení. Pokud máte být na co pyšní, klidně buďte a naučte se přijímat pochvalu od druhých.

Rychle všechno vyzradit

Pokud o sobě budete vyprávět všechny detaily hned, jakmile se seznámíte, můžete druhou osobu svým životem zatížit natolik, že si bude od vás potřebovat „odpočinout“.

Být lepší než druzí

Reagovat na každý výrok jiné osoby svým vlastním příběhem může rychle působit velmi egocentricky. Naopak když necháte druhé dovyprávět a aktivně budete naslouchat, budete mnohem sympatičtější.

Toxický optimismus

Všichni známe přednosti optimistického přístupu k životu, na tom není nic špatného. Občas je ale důležité, především když chcete někoho podpořit, nesnižovat váhu věcí, které ten druhý právě prožívá. Ostatní by tak mohli mít pocit, že je a jejich pocity neberete příliš vážně.

Nevyžádaná rada

Rozdávat rady na počkání může někdy vypadat jako snaha druhé kontrolovat nebo potřeba se vměšovat do věcí druhých. Důvodem, proč říkáme druhým, co mají dělat, může být potřeba zvyšovat svůj vlastní pocit sebevědomí.

Zdroj: názory autora, https://www.etiquetteschoolofamerica.com/how-to-be-well-liked/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat