Život v jednostranném vztahu je ztráta času

05.11.2021 | Vztahy

Občas se stává, že jeden z partnerů do vztahu dává mnohem víc energie než ten druhý. Není to náhodou i váš případ? Tyhle signály prozrazují, že se protějšek na vlně partnerství jenom veze!

Když jste ve funkčním vztahu, nemáte problém pro partnera něco udělat. Vždyť partnerství je týmovou spoluprací. Jednou jste aktivnější vy, podruhé zase protějšek. Je však snadné nechat se zaslepit láskou, dlouhodobě věřit a doufat v to, že vztah klape a oba aktéři pro něj dělají maximum – ačkoli to tak není. Proto byste měli znát rozdíl mezi nezištným a jednostranným milostným vztahem. Co poukazuje na to, že si na prsou hřejete líného hada?

Jste konverzačně aktivnější

Víte, že kdo se na nic neptá, ten se taky nic nedozví. Z tohoto důvodu, když se objeví nějaký problém, upřednostňuje otevřenou komunikaci, máte snahu věci řešit, ne se jim vyhýbat. Jenže co když to partner má naopak? Jakmile jste to pořád jen vy, kdo se dožaduje odpovědí, názorů a dokonce i pouhé přítomnosti toho druhého, bliká výstražné znamení. Pakliže jste první, kdo navazuje kontakt, vypadá to, že pro partnera váš vztah není prioritou. 

Partnera před ostatními omlouváte

„Dal si o skleničku navíc, on to tak nemyslel. Něco takového by nikdy neudělal!“ Od rána do večera, měsíc po měsíci. Omlouváte se za partnerovy emoce, rozhodnutí i názory. Přebíráte za něj zodpovědnost, věčně něco „žehlíte“ a chráníte jeho pověst – před rodinou, kamarády, sousedy i kolegy. Je hezké, že máte zájem a chuť se tímhle způsobem o protějšek starat, ale časem pochopíte, jak moc stresující a vyčerpávající to je. Zvlášť, když partner spoléhá na to, že ho zase vytáhnete z bryndy.

Zaráží vás jeho (ne)znalosti

Líný had nemá přehled. Je mu všechno jedno, nestará se o vaše blaho, zapomíná, co jste mu říkali minulý týden, taky se podivuje nad tím, že nesnášíte pavouky (je to pro něj nová informace, ačkoli jste se o tom už několikrát bavili). Jak čas plyne, přicházíte na to, že se o vás protistrana nestará a vlastně nic neví o vašem životě, touhách a potřebách. Tohle zjištění dost bolí.

Hádky mají obvyklý scénář

Vztahy nejsou dokonalé. Problémů, které každý den vznikají, jsou stovky, přičemž některé k překonání vyžadují úsilí, trpělivost a hlavně chuť. Jakmile se pohádáte, partner si balí věci a utíká, aniž by se snažil si o věcech promluvit? Vyhrožuje, že když ho naštvete, rozejdete se? Jedná se o další projev toho, že o partnerství s vámi zase tak moc nestojí. Zvažte, zda skutečně máte tu potřebu v takovém jednostranném partnerství zůstávat.

Zdroje: swirlster.ndtv.com, time.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat