Život řízený nešťastnou láskou

Jaké to je, když se zamilujete do někoho, kdo o vaší lásce buď vůbec neví, nebo o ni nemá zájem? A dá se zamilovat „do plakátu“?

Když se díváte na puberťačky, jak šílí po svých idolech, o kterých asi tuší, že je nikdy nebudou moci skutečně milovat, vrtíte hlavou. Jenže pak vidíte fotku muže na seznamce a najednou jste „zamilovaná“. Není to stejné? Prvotně se zamilovat do představy? Možná je za tím víc, ale i tohle má na mnoho lidí odstrašující účinek.

Dospělá žena, co ví, jak to chodí

Když totiž mladé dívky vzdychají u plakátů, je to jako první krok k velkým pocitům, ke kterým musí dozrát jako dospělá žena. Je to o romantických představách a touze prožít něco krásného. Mimochodem – většina těch dívek skutečně ví, že toho „kluka z plakátu“ nikdy mít nebudou. Dospělé ženy jsou už ale méně realistické.

Láskou posedlá

Většina žen totiž prožívá skutečné pocity k (alespoň většinou) skutečným mužům. Proto se také domnívají, že jejich láska má větší šanci na úspěch. Zpočátku se to může zdát jako velká romantika. Naděje a sen o dokonalé lásce. Do milované osoby si promítáme svoje představy o ní, toužíme po ní, a ne zřídka si děláme velké plány do budoucna, aniž by ta osoba vůbec měla tušení…

A pak přijde odmítnutí. Přímé nebo nepřímé, ale bolí vždy stejně ošklivě. Jenže jako obranný reflex začnete toho člověka milovat ještě víc. Odborně se tomu říká „frustrační přitažlivost“. Je to jako touha získat něco nedosažitelného a „lovení“ je pro vás adrenalin. Jinými slovy jste „posedlá“.

A jakkoliv tvrdě a necitlivě to může znít, jediné, co v takovém bodě nešťastně zamilované ženě pomůže, je říct jí jasné „NE“. Jediný lék, který pomůže je radikální řez a úplné přerušení kontaktu.

Za lásku stojí za to bojovat

Neznamená to ale, že byste měli přestat bojovat úplně! Rozhodně se neřiďte zastaralým a dávno překonaným „Sedávej Andulko v koutě, budeš-li hodná, najdou tě.“ Samozřejmě, že každá láska potřebuje trochu odvahy – z obou stran. A když po někom toužíte, otevřeně řekněte, že ho chcete. Nutné je ale také vědět, kdy je konec nebo další boj už za to nestojí…

Zdroj: názory autorky, https://www.healthline.com/health/unrequited-love, https://greatist.com/grow/unrequited-love






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat