Neurotická láska zakalená posedlostí

02.02.2022 | Vztahy

Láska má mnoho podob, z nichž některé nejsou čisté, upřímné a ani posilující. Třeba ta neurotická, zakalená posedlostí. Nemá vás partner „rád“ až příliš? Pokud zaznamenáte některý z těchto příznaků, berte nohy na ramena!

Vaším oblíbencem je skotský herec Gerard Butler (52), známý rolí krále Leonida ve filmu 300: Bitva u Thermopyl. Nevynecháte jediný snímek, ve kterém se objevuje? Váš zvýšený zájem spojený se sympatiemi k herci a iluzemi o jeho povaze může trochu hraničit s posedlostí, ale nedá se tvrdit, že by přesahovala nějaké bezpečné meze. To přímo v praxi, konkrétně mezi partnery, věci bývají toxičtější. Co když randíte nebo žijete s mužem, který vás touží ovládat? Všímejte si červených vlajek, tohle do zdravého vztahu nepatří!

Žádná svoboda

Ve spokojených partnerstvích nepotřebujete člověka vidět každý den a slyšet co každé dvě hodiny. Jestli je dotyčný pořád s vámi, nebo se o to minimálně dost snaží, buďte ve střehu. „V pondělí půjdu s tebou, mám strach o tvoji bezpečnost. V úterý tě taky doprovodím, nechci, aby ses cítila nesvá.“ Posedlost člověkem znamená, že chcete mít druhého jen a jen pro sebe. A to nikdy není dobré znamení.

Neustálá kontrola

Hesla do vašeho mobilu, k e-mailům, účtům na sociálních sítích i mobilní bance. Tohle všechno nápadník (nebo již partner) zná? Je tomu tak proto, že se potřebuje ujistit o vaší loajálnosti a věrnosti. Postrádáte-li soukromí, nejste na cestě do pekla, ale jednou nohou v něm.

Spalující žárlivost

Nemá rád, když se na vás někdo dívá, natož, aby s vámi dokonce i mluvil. Vadí mu krátké sukně, hlubší výstřihy, upravený vzhled, pěstěné nehty. Do práce by vás nejradši pustil jen v pytli od brambor. Máte-li někoho takového vedle sebe, pak víte, že je nejistý sám sebou a nezvládá běžné výzvy. Mimochodem, žárlivost je jedním z projevů paranoidní poruchy osobnosti. Neberte ji na lehkou váhu.

Separace od bližních

Histrión, narcis či antisociál. Téměř všichni, kdo trpí nějakou poruchou osobnosti, stahují svoji oběť k sobě, do soukromí. Vědí, že když nemá podporu bližních, je zranitelnější a snadněji ovladatelná. V překladu řečeno, ze začátku Pavel nebo Petr s vašimi přáteli a rodinou vycházel, nicméně zanedlouho začal mít výhrady. Většinou hraje oběť a cílí na to, že mu je ubližováno, tudíž potřebuje vaši podporu. Ve finále vám dá vybrat. Buď oni, nebo já.

Brzké vyznání lásky

Neví nic o vašem dětství, bývalých partnerech, pracovních potížích ani zdravotním stavu. Téměř vás skoro nezná, ale už říká to nejsladší, co existuje. „Já tě tak miluji, lásko moje!“ Pokud podobné fráze vypouští se stejnou lehkostí, jako by si šel koupit rohlíky, není to pravá láska, ale spíš emoční nevyzrálost.

Výhružky

„Když tam půjdeš, skončím s tebou/zhroutím se/ublížím si.“ Výhružky do vztahu taky nepatří. Tečka.

Rozmazaná minulost

Jakmile se manipulátora zeptáte na jeho historii randění, mlží. Bývalá údajně byla šílená, ta před ní taky. On, chudák, na lásku vždycky měl takovou smůlu! Neskočte mu na špek…

Zdroje: lovepanky.com, mayoclinic.org, https://www.psychologytoday.com/us/blog/evil-deeds/201311/the-psychology-neurotic-romantic-attraction, https://medium.com/@rjcnz4/three-signs-of-neurotic-love-96c5212fa4b1







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Berane, týden 15. pro tebe v roce 2024 znamená úžasnou změnu nálady a energie. Zplanetárního hlediska se Mars, tvůj vládnoucí a pozitivní planeta, pohybuje do tvého znamení na začátku týdne. Toto přináší zvýšený po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
187 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:29

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat