Když přítel potřebuje pomocnou ruku

Zlomené srdce, frustrace z práce nebo jen špatná nálada – někdy je nálada na bodě mrazu. Pak je dobře, že máte přátele, kteří vás rozveselí. Nebo ne?

Když jsou přátelé smutní nebo mají špatnou náladu, náš první instinkt je často snaha je rozveselit. Ale to není tak snadné. Protože: Ne všechno, co je dobře míněno, je dobře přijato. Následující věci si raději při snaze o rozveselení odpusťte.

„Řekni, co tě trápí“

„To znám! Pro mě to bylo také hrozné.“ A následuje podrobně popsaný příběh. Nebo přerušíte druhého uprostřed věty, abyste mu mohli říct něco velmi důležitého. Dva příklady chování, které nejsou užitečné. Protože odvádějí pozornost od osoby, která se otevírá a o kom by to mělo být.

Nevyžádaná rada

Věty jako „Zítra tam přijdeš a řekneš jim svůj názor!“ Nebo ještě lépe „Někoho znám, hned mu zavolám.“ Každý, kdo dává konkrétní rady, nebo dokonce pokyny, aniž by o ně byl požádán, překračuje osobní hranice.

Podceňujete problémy

Nemusí to být vždy skvělá rada „Nechovej se takhle!“ Dokonce ani zavrtění hlavou spolu s větou „Ale tohle jsi přece udělala už před měsícem“ nedává přátelům pocit, že opravdu berete jejich starosti vážně.

Nadměrná dramatizace

Stejně nevhodné jako zlehčování starostí je nafouknout je do obrovského dramatu. Právě naopak! Je to mnohem znepokojivější a rozhodně to není vůbec konstruktivní.

Prázdné fráze

Dokonce ani tehdy, když jsme je slýchali od našich rodičů, univerzální rady nefungovaly. I pro přátele nejsou fráze jako „Všechny děti jsou krásné!“ nebo „Zítra je také den.“ něco, čím byste je mohli podpořit.

Místo toho je tu jedna věc, která funguje vždy: naslouchání. Protože pokud máte špatnou náladu, chcete se ze své frustrace vypovídat a mít pocit, že nejste sami – ale že se můžete spolehnout na své přátele.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat