Záchrana partnerství v krizi

Na začátku byl sen, doprovázený bušením srdce a nezměrnými, hloupými pocity štěstí. Jsme si souzeni, patříme k sobě navždy, rozumíme si beze slov a nikdy bychom se nemohli hádat. A pokud přece, pak by usmíření bylo jako z filmového plátna a jen by nás sblížilo.

Je to sen všech milenců, kteří surfují na vlně sladké lehkosti, s trvalým úsměvem na tvářích a plným očekávání šťastných časů, které teprve přijdou. Člověk může jen říci: Užijte si tento výjimečný stav, ochutnejte ho, vezměte si všechno, buďte tiše hloupí, namyšlení a mimo – protože možná to tak nezůstane navždy.

Nejčastější důvody krize

Důvody krizí jsou rozmanité: nevěra, ochladnutí pocitů, nedostatek humoru, nedostatek něhy a péče, příliš málo nebo špatný sex. Na penězích a úspěchu nezáleží – to byl výsledek průzkumu seznamovacího portálu ElitePartner (1). A často není prostor přemýšlet o skutečně účinných opatřeních, která by mohla partnerství zachránit. Mezi slzami, zklamáním a hněvem se objevuje jediná otázka: krize ve vztahu, co teď?

Co děláme v krizi

Jakmile krize skutečně nastane, klasické vzorce chování se obrátí. Ženy mají tendenci se o sebe starat více než muži. Dalo by se také říci, že muži se spíš drží – a ženy častěji hledají jiné zdroje štěstí. Setkávají se s přáteli, chodí na jógu, do kina nebo jedou samy na dovolenou.

Muži naopak najednou organizují večeře při svíčkách a kupují si lístky na operu. To, co má 21 procent všech mužů a žen společného, je, že více sportují. 10 procent má tendenci více jíst a pít alkohol. Drtivá většina, 65 procent všech mužů a žen, však dělá to, co doporučují pároví terapeuti: Více mluví a znovu se k sobě přibližují ve společně stráveném čase.

Vztahová krize není konec

Podle průzkumu ElitePartner mají muži a ženy ve vztahové krizi jednu věc společnou: 13 procent přemýšlí o odloučení a důsledcích. Záchrana vztahu, nebo odchod – to je otázka. Zde průzkum ukazuje, že manželství chrání před rozchodem více než partnerství bez oddacího listu. Ale v podstatě každý chce na začátku krize vztah zachránit (1).

Zlatá pravidla proti krizi

Nechat partnera, aby se vyvztekal a umoudřil, nepomůže – udělejte něco pozitivního!

Nehádejte se se svým partnerem. Přemýšlejte o své představě o lásce a o tom, proč svého partnera milujete.

Formulujte svá přání konkrétně. „Chci s tebou trávit více času“ nikomu nic moc neřekne. Domluvte se raději třeba na dvou večerech v týdnu, které budou patřit jenom vám.

Začněte si vysvětlovat nejdříve malé věci, takové lze objasnit rychle. To vás může motivovat k dalším krokům.

Kryjte si navzájem záda. Od toho jste pár.

Každý den na partnera myslete pozitivně. Zaměřte se na jeho kladné vlastnosti.

Zdroj: názory autora, (1) gettotext.com/elitepartner-study-thats-how-many-relationships-most-people-have/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat