Za sebe-sabotáží vztahu stojí nevyřešená minulost

Může člověk vědomě ničit vztah, ve kterém se cítí spokojený? Ano, a dělá to hlavně proto, že se bojí zklamání a bolesti. Tento způsob prevence je ale zbytečný!

Dlouho jste byli sami a pak potkali člověka, se kterým vám začalo být neskutečně dobře. Je laskavý, milující a obětavý, kvůli čemuž si vás okamžitě získal. No není to krásné, že se vám rýsuje nový a zřejmě i perspektivní vztah? Je! Ale možná až moc.

Tohle stejně špatně skončí!

Sebe-sabotáž. I tím můžete vlastní štěstí pošlapat. Že to nedává smysl? Kdo by v lásce hledal logiku! Ačkoli se s dotyčným cítíte úžasně a užíváte si jeho péči, přesto nemůžete umlčet svůj vnitřní hlas. Ten vám říká, že pro něj stejně nejste dost dobří. Že vás určitě opustí, jakmile si všimne všech vašich nedostatků. Takového hodného partnera si vlastně ani nezasloužíte! Tak proč do toho vůbec investovat, když je konec nevyhnutelný? Rozum velí, abyste si ušetřili zklamání a pustili otěže, dokud je ještě máte ve svých rukou. Nezní vám to povědomě? Při sebesabotáži si člověk vědomě ničí svůj vztah. Hlavním důvodem je, že si nese trauma z minulosti a nechce znovu prožít stejnou emocionální bolest.

Pseudoproblémy jako prevence?

Často neodepisujete na zprávy, odmítáte se seznámit s jeho rodiči a záměrně se vyhýbáte jakýmkoli plánům, které vedou k závazku. Také hledáte nedostatky, a přestože nemáte žádný důvod k nedůvěře, někdy vás žárlivost doslova spaluje. I takto se může projevovat sabotáž. Tedy alespoň podle londýnské vztahové poradkyně Stiny Sanders. V hodně případech to kromě nevydařených předchozích svazků souvisí i s nízkým sebevědomím. Když si nevěříte a nejste podle svého přesvědčení hodni lásky, máte v sobě hluboce zakořeněnou myšlenku, že ten, koho máte rádi, vám tak jako tak ublíží. Jak z toho ven?

Chce to jiný úhel pohledu

Teď jste si možná naplno uvědomili, že jste sabotér. Co dál? Musíte trochu ustoupit a položit si otázky, jejichž odpovědi vám poskytnou jiný náhled. Zeptejte se sami sebe, co byste v takové situaci poradili svému příteli. Jistě ne to, aby si šlapal po štěstí. Také se hlouběji ponořte ke kořenům svých obav. Svět není jen černý a bílý a každý vztah je jiný, nelze předpokládat, že právě tento musí skončit fiaskem. Dejte mu šanci.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat