Ona se chce vdávat, on ne

Ráda byste skočila do chomoutu, ale váš partner se ženění brání? Možná chce jen budovat kariéru, možná ho děsí předchozí špatné vztahové zkušenosti.

Svatební šaty, dekorace, interiérové trendy a vhodné lokality k obřadu. Stránky ženských časopisů jsou teď plné svatebního šílenství a přiznejme si, že i vy přemýšlíte nad tím, jak by váš den D asi  vypadal. Jenže váš partner veškeré náznaky elegantně přechází, u čehož se tváří jako neslyšící. Co za tím může stát?

Nová doba, nová averze?

V minulosti býval sňatek, a to i v mladém věku, naprosto normální. Hned po něm přišly děti a rodina byla „kompletní“. Jenže časy se mění a vidina svatby i celoživotního vztahového závazku jakoby přestala být důležitá. Potvrzuje to i pět let stará studie americké společnosti Pew Research Center, jejíž specializací jsou sociální a demografické výzkumy. Z jejích poznatků vyplývá, že do svazku manželského nechce vstoupit jeden člověk ze sedmi. Taktéž se ukázalo, že celých 27 procent lidí vůbec neví, co si o oddacím listu má myslet. Proč takový obrat? Důvodů může být hned několik.

S papírem se nic nemění?

Prvním možným vysvětlením je moderní akceptace soužití na „psí knížku“.  A možná se právě tohle týká i vašeho protějšku. Prostřednictvím zmíněného průzkumu se totiž zjistilo, že celých 55 procent dospělých ve věku od 18 až do 29 let zastává názor, že si sezdané i nesezdané páry vedou úplně stejně a mají také stejné starosti. Tak nač to svatební divadlo? A pak jsou tu další eventuality.

Nejdřív kariéra, pak všechno ostatní

Nedá se popřít, že jsou někteří jedinci na svoji kariéru orientovaní více než jiní. Ti, kteří v profesní sféře hodlají vystoupit co nejvýše, nechtějí svou energií plýtvat na romantiku a jakékoli dlouhodobé svazky. Jsou i tací, kteří odmítají utratit finance a obávají se nákladů spojených s obřadem, hostinou a garderobou. Někoho v mysli straší i přechozí špatné zkušenosti.

Nevstupuj dvakrát do stejné řeky

Pokud vaše drahá polovička už jednou někomu řekla „ANO“, načež vztah ztroskotal, zřejmě právě proto se bojí dalšího karambolu. K vaší smůle tuto myšlenku chápou i odborné studie a statistiky, které odhalují, že míra rozvodovosti bývá u druhých manželství vyšší než u prvních. Mimochodem, s každým dalším pokusem riziko vždy o něco vzroste. Poslední důvod, proč svatba nemusí být na pořadu dne? Ten se dá přičíst nynějším vztahovým nemonogamním trendům, jako je třeba polyamorie.

Zdroje: Zdroje: goodtherapy.com, mindbodygreen.com, pewresearch.org/fact-tank/2017/09/14/as-u-s-marriage-rate-hovers-at-50-education-gap-in-marital-status-widens/, .nytimes.com/2013/03/24/opinion/sunday/the-extreme-existential-makeover.html







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:18
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:06

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat