Umění flirtovat přirozeným způsobem

Flirtování není žádná věda. Stačí se jen vykašlat na stereotypy, udělat první krok a použít dobře mířené a promyšlené komplimenty!

Jestli nějaké roční období přeje lásce, romantice a flirtu, pak je to bezpochyby léto. A jak by také ne! S kulturními akcemi se doslova roztrhl pytel, atmosféra je uvolněná a vlahé večery jsou pro dobrodružství jako stvořené. Že vám jsou tyto ideální podmínky houby platné, protože flirtovat zkrátka neumíte? Ale kuš! Tuto dovednost má v sobě přece každý.

Svádějte jako profík

Ve vědeckém smyslu je flirtování chápáno jako proces signalizace sexuálního zájmu, který má přilákat potenciálního partnera. Netýká se to jen lidí, protože i mnoho živočišných druhů si osvojilo jisté techniky svádění, které zahrnují určitá specifická gesta (1). Jak z toho udělat zábavnou aktivitu, jíž nechybí lehkost a přirozenost?

Kašlete na stereotypy!

Asi všichni mají nějakou představu o tom, jak má flirtování vypadat. Někdo intenzivně mává dlouhými řasami, jiný zase špulí rty nebo se snaží tvářit nezaujatě. Vykašlete se na to, co vám kdo řekl, jděte si vlastní cestou. Být sám sebou je ta nejlepší strategie (1). No dobře, ale co dál?

Když chceš, tak si to vezmi

Říká se, že trpělivost přináší růže. Pokud ale chcete ulovit toho sympatického fešáka, přílišné čekací prodlevy se nemusejí vyplatit. Seznamovaní není žádná věda plná nejasností, nedělejte z něj složitý případ. Když pocítíte o někoho zájem, nebojte se udělat první krok a buďte sebevědomou osobou, která flirtování zahájí (2). Lámete si hlavu s tématy k rozhovoru?

Síla promyšlených komplimentů

Co si budeme povídat, lichotky jsou takovou flirtovací klasikou. Ale pozor, pro přirozený vývoj nemusíte danému člověku chválit jen vzhled! Pokud se vám někdo pochlubí, že se věnuje horolezectví, vysekněte mu poklonu za statečnost. Vyzdvihnout můžete i jeho hudební vkus, lásku ke zvířatům nebo pracovitost. Otevře to cestu ke smysluplnému rozhovoru a dáte tak najevo, že vás svět vašeho společníka skutečně zajímá (2). Tak hodně štěstí!

Zdroj: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35331044/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31542947/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat