Zdravý vztah jen kvete

Existují různé vztahy. Dopředu nikdy nevíte, jak dlouhé stéblo jste si z ruky osudu vytáhli, ale podle následujícího byste mohli poznat, zda spolu s partnerem zůstanete navždy (nebo alespoň hodně dlouho).

Ať už jste čerstvě zamilovaní, nebo je váš partner po vašem boku už pár let, existují určité známky, které vám mohou napovědět, zda jste ve zdravém vztahu a zda vaše láska bude trvat věčně. Nepotřebujete k tomu ani věšteckou kouli ani nemusíte mít jasnovidné schopnosti, způsob společného soužití většinou mluví za vše.

Jak vypadá zdravý vztah

Těšíte se na sebe

Je jedno, jestli se vidíte každý den nebo po pár dnech, na svého partnera se těšíte i když šel pro rohlíky, když si šel pro rohlíky. To ukazuje, že spolu trávíte čas opravdu rádi a vážíte si vzájemné společnosti. 

Hledáte řešení svých problémů

Že jste ve zdravém vztahu poznáte i podle toho, že řešení svých problémů hledáte společně. A nezáleží na tom, zda se vás obavy vašeho partnera přímo dotýkají, nebo ne.

Žijete spokojeným sexuálním životem

Sexu samozřejmě s každodenními starostmi obvykle ubývá. Ale mezi prací, domácími povinnostmi a setkávání se s přáteli si stále najdete čas na radovánky v povlečení.

Máte se rádi se vším všudy

Váš partner si vás vybral se všemi vašimi „vrtochy“ – a vy se cítíte pohodlně ve své kůži, když jste s ním. To je jasné znamení, že se k vám váš partner dokonale hodí a dobře se s vámi doplňuje.

Můžete podnikat věci sami

Žádná žárlivost, žádný strach ze ztráty, žádná závislost. Pokud můžete dělat věci bez svého partnera a neznamená to, že se on, nebo dokonce vy budete cítit špatně, ukazuje to důvěru ve váš vztah. Nemusíte spolu trávit každou minutu, abyste věděli, že k sobě patříte.

Dokážete rychle odpustit

Pokud mezi vámi dojde k hádce, rychle ji vyřešíte. Ani vy, ani váš partner nemáte problém se omluvit a odpustit. Každý dělá chyby, ale vy se soustředíte na to podstatné a pracujete na sobě.

Váš partner je pro vás důležitý

Zní to jako samozřejmost, ale zamyslete se: Jak byste ohodnotili důležitost svého partnera ve vašem životě na stupnici od 1 do 10? Pokud je odpověď pod 8, stále můžete na svém vztahu pracovat. Když život přinese překážky, váš partner by měl být vaší skálou.

Jste otevření a upřímní

Pokud je problém, mluvíte o něm otevřeně. Pokud vám něco chybí, něco od partnera chcete nebo máte obavy, váš partner je kontakt číslo jedna. Nemusíte nic mazat medem – v dobrém vztahu můžete být o citech upřímní.

Nepomlouváte se navzájem

V každém vztahu si občas lezete na nervy. Ale nikdy byste svého partnera před ostatními nepomluvili. Problémy si řešíte sami mezi sebou, nepotřebujete k tomu názor třetích stran.

Oceňujete malá gesta

Pokud máte dobrý vztah, chováte se k sobě s respektem. Vážíte si svého protějšku a vyjadřujete to znovu a znovu slovy a činy.

Samozřejmě v každém vztahu jsou vzestupy a pády. Ale pokud spolu rádi trávíte čas, oceňujete jeden druhého a mluvíte o všem otevřeně, jste na cestě k dlouhému šťastnému vztahu.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat