Nevyhnutelné změny přicházející po půl roce vztahu

Líbánková fáze prý obvykle trvá přibližně šest měsíců. Po ní začne upadat sexuální frekvence a zvýší se riziko hádek. A také si všimnete, že váš partner má kupodivu i nějaké ty nedostatky. Ustojíte je?

Ach, ty sladké začátky nového vztahu! Člověku připadá, že bez toho druhého absolutně nemůže existovat. Láska by se dala doslova krájet a bezstarostná blaženost kombinovaná s jiskřivým erotickým nábojem všechno růžově dokresluje. Kéž by to tak bylo už napořád! Ale nebude.

Půl roku je strop!

Tato líbánková fáze může trvat od tří měsíců do jednoho roku. Typický a ukázkový vztahový standard je však šest měsíců (1). Co se děje pak? Přicházejí nevyhnutelné změny, kterými si podle všeho projde každý pár. Na co se tedy připravit?

Méně sexu, méně vzrušení

Ano, pořád jste zamilovaní a několikrát denně si vyměňujete textové zprávy plné srdíčkových emotikonů. Jen už ta sexuální frekvence není, co bývala. Zatímco po prvních schůzkách jste se od sebe nedokázali odlepit, teď se spolu klidně podíváte na film, aniž by došlo na svlékání. Je to v nepořádku? Ale vůbec ne. Je to příležitost k objevení jiných druhů intimity, které se obejdou i bez vášně (2). Čeho dalšího si jistě všimnete?

Ach jo. Pan Božský má i nedostatky!

Vy se možná před každou jeho návštěvou přestanete líčit jako na ples, on si občas dovolí nedat hrnek od kávy do myčky, ale položí ho ledabyle do dřezu. A židli u stolu nechává zásadně odstrčenou! Dohání vás to k šílenství a říkáte si, proč jste takové nedostatky před tím neregistrovala. No, i tohle je normální a chyb začnete pozorovat čím dál víc. Jde o křest ohněm! A s ním souvisejí i následující řádky (2).

První hádky a výměny názorů

Asi každý člověk se chce na začátku vztahu chovat co možná nejlépe. V tomto směru se možná trochu přetvařuje. Po skončení líbánkové fáze můžete mít větší potřebu mluvit o určitých věcech, což vede k hádkám a konfrontacím. I když je to nepříjemné, berte to tak, že si tím zdokonalíte způsoby komunikace (2). Jak vidno, na všem špatném je možné najít i něco dobrého…

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4911849/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5565725/ 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat