Někdo si vaši pozornost vůbec nezaslouží

Nezáleží na tom, zda všem kolem jen závidí nebo si jen na všechno stěžují – od kterých typů lidí byste se v budoucnu měli raději držet dál?

Někteří lidé nám neustále kladou překážky – někdy vědomě, někdy zcela nevědomě. Brání nám v růstu a rozvoji, nejsou pro nás přínos, a především mají silný negativní dopad na náš emoční stav. Je tedy nejvyšší čas tyto typy osobností identifikovat – a od této chvíle se od nich držet dál.

Permanentní závistivci

Jak už jsme je zmínili – lidé, kteří na nás chronicky žárlí, si nezaslouží místo v našem okruhu přátel. I když jsou obvykle milí, vždy v nás vyvolávají pocit, že vedle nich nemůžeme být sami sebou. Nutnost neustále se hlídat jen proto, že ten druhý by mohl žárlit a bagatelizovat každý náš úspěch, je z dlouhodobého hlediska jednoduše vyčerpávající. A kromě toho skuteční přátelé mají upřímnou radost z každého našeho úspěchu.

Pavlačové drbny

Je lepší s lidmi, kteří záměrně pomlouvají druhé nebo se dokonce těší z neštěstí jiných lidí, žádný kontakt ani nenavazovat. Existuje tolik pozitivních věcí a zajímavých lidí, z nichž se lze poučit, že mluvit o neštěstí jiných lidí je ztráta času.

Negativisté

A jistě se obejdeme i bez lidí, kteří jsou se vším nespokojeni. Málokdy je dokážete potěšit a vždy je na co si stěžovat. Je to negativní vlastnost, která nás může také dostihnout a stáhnout ke dnu. Dělat kompromisy a spolupracovat? To pro ufňukánky není dobrá volba. Lidi s tak negativním a nespokojeným charakterem bohužel jen těžko změníte. Místo toho se musíme naučit je přijímat – a držet si odstup.

Chodící oběť

Asi každý má ve svém nejbližším okolí nějakého člověka, který prostě musí pořád něco vydržet, zařídit, zvládnout…? Typické oběti mají na všechno omluvu nebo výmluvu, a proto jen zřídka přebírají odpovědnost za své činy. Místo toho trpí – a obviňují ostatní ze svého neštěstí.

Chlubílci

To jsou především takoví lidé, kteří se chlubí svým životem na sociálních sítích. Nezáleží na tom, zda ráno uběhli 5 km, nebo jedli v nejdražší restauraci ve městě – takové obrázky nás často jen strhnou a nutí zcela nespravedlivě (!) pochybovat o vlastních životech. Naštěstí se takoví přátelé dají schovat jediným kliknutím….

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat