Druhá šance pro partnera nevděčníka

16.12.2022 | Vztahy

Mladé dívky otrhávají okvětní lístky kopretiny a ptají se: „Má mě rád, nemá mě rád?“ Ale jak si máte poradit vy, když už vám dávno není 15 let – a navíc nutně potřebujete vědět, jestli dát partnerovi druhou šanci!? Jděte na to moudře, od lesa!

V době sociálních sítí to vypadá, že všichni ve vztahu jsou šťastní a spokojení. Navzdory tomu, že sociální média sama o sobě vytvářejí tuto pohádkovou realitu, opak je pravdou. Lásku ohrožuje nevěra, ale taky nedostatek intimity, hádky peníze, pocit nedocenění a obecně ztráta důvěry. Platí přitom, že společnost nás všechny přiměla k tomu, abychom si mysleli, že vztahy jsou snadné, bezpracné a přirozeně fungující. Kvůli tomu je méně pravděpodobné, že se problémy a konflikty v partnerstvích řeší. Odpověď na otázku, zda svému partnerovi máte dát druhou šanci, tedy není snadná. Vlastně je záludná už ve své podstatě. Víte, kdy je vhodné tomu, kdo něco provedl, odpustit? Tento přehled vám rozhodování o dost usnadní.

Oba chcete to samé

V případě, že jste oba odhodláni překonat své problémy a navíc držíte své slovo (jak vy, tak protějšek), pak není špatný nápad dát vztahu druhou šanci. Změna sice nenastane přes noc, ale s trochou snahy můžete nedorozumění, které vzniklo, vyřešit.

Jedná se o zkrat

Zamyslete se nad tím, co se vlastně stalo. Je to poprvé, co partner nějakým způsobem „ujel“? A byla to čistě jeho chyba, nebo na ní možná máte podíl? Položte si tyto otázky, a pokud vám partner ukázal, že už se daná věc nebude opakovat, třeba si tu druhou šanci opravdu zaslouží.

Partner se snaží

V případě, že spolu se svým partnerem dokážete otevřeně a upřímně komunikovat, váš vztah má větší cenu, než si myslíte. Je-li „hříšník“ upřímný, nic nebere na lehkou váhu, svých chyb lituje a zároveň se snaží získat si vás zpět, stojí za to jeho chování přehodnotit.

Není to jenom o sexu

Samotná láska k udržení zdravého vztahu nestačí a pouto dlouhodobě neudrží ani sex. Nejste-li zamilovaní puberťáci zmítaní hormony, váš vztah si dávno „sedl“ a byl postavený na kvalitních pilířích, jako je respekt, důvěra a loajalita, máte šanci tohle všechno získat zpátky.

Váš partner se poučil

Jedna věc je litovat, ale druhá věc je litovat a poučit se. Myslíte si, že váš partner chápe důsledky svých činů? Máte-li jistotu, že si je vědom následků, kterých se dopustil, a je ochoten na vás i počkat, je v pořádku dát mu druhou šanci. A s tím souvisí i dostatek prostoru čistě pro vás. Vztahy nejsou snadné a takové rozhodnutí, zda partnerovi odpustit či nikoli, může být těžké. Proto si dopřejte čas, než vynesete ortel.

Zdroje: názor autora - celý článek






Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Pizza se smetanovým základem

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat