Zlozvyky napomáhající rozbít vztah

Máte na svých bedrech veškeré domácí povinnosti a partner se jen „veze“? Zadržujete v sobě stres, protože na něj nechcete přenášet své starosti? I když to myslíte dobře, vztahu to moc neprospívá.

Máte pocit, že ve vztahu všechno děláte správně. Přesto je mezi vámi a partnerem takové podivné napětí, které je nepříjemné pro vás oba. Kde jen může být problém? Možná právě ve vašich dobrých úmyslech, jež jsou paradoxní zhoubou vzájemného klidu. Projevují se třeba takto!

Přebírání veškerých domácích povinností

Velmi nerovnoměrné rozdělení úkolů se na kvalitě partnerství může nehezky podepsat. Ať už jde o klasické domácí práce, péči o děti, venčení psa či organizaci rodinných oslav, když jedna osoba dělá maximum a druhá minimum, zášť to časem vyvolá. Vždycky jste to vy, kdo mění toaletní papír, dává nádobí ze dřezu do myčky, sbírá po bytě špinavé ponožky, obstarává kávu a věší prádlo? Na začátku lásky jsou to roztomilé maličkosti, které pro drahou polovičku ráda uděláte, ale přijdou dny, kdy vás nadbytek povinností a nulová pomoc protějšku začne zmáhat, což může vyvolat nejednu hádku. Pravidlo první tedy zní? Najděte spravedlivější řešení dělby úkolů. Co dalšího se tváří jako škodlivý zlozvyk?

Přílišné plánování společného času

Žijeme v uspěchané době, která trochu plánování vyžaduje. Ale všeho moc škodí. Ano, je skvělé být zajímavým člověkem, který rád dělá spoustu různých věcí a možná vám přesně tohle imponuje i na partnerovi. Ovšem pokud neustále plánujete čas sobě i jemu, nemusí mu to být extra příjemné. Tak jistě, myslíte do dobře – jak jinak. Ale jste primárně partnerka, nikoli manažer vašeho svazku.

Pozor na zadržený stres

Máte těžký den a je toho na vás moc. Ale na stranu druhou na svého milého nechcete přenášet starosti, takže v sobě nahromaděný stres držíte jako pod pokličkou. Jenže mrzutost stejně neschováte, tudíž vás přehnaně rozčílí i nahlas puštěná televize, kterou si partner pustí. A rázem mu za to vyčiníte, což bude vnímat jako přehnaně hysterickou reakci. Už chápete, co je tu špatně? Raději špatnou náladu ihned přiznejte a nenechte ji v sobě kupit až do gigantického výbuchu.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat