Jaro je sezonou rozvodů

Rozvody? Tak s těmi se na jaře každoročně roztrhne pytel. Mohou za to daně, velké touhy po změnách, a dokonce i prázdniny. Není i váš vztah v ohrožení? Je krizová doba!

Ptáci si vesele cvrlikají, dny se prodlužují, příroda začíná kvést a ve vzduchu je cítit jaro. A rozvod! Tedy alespoň podle statistik, ze kterých vyplývá, že se nejvíce žádostí každoročně podává v březnu (1). Proč právě v tomto období? Důvody jsou různé.

Daně jako motivace?

Kdo jiný by o rozvodové situaci věděl víc, než právě advokáti, kteří podané žádosti řeší dnes a denně. Třeba americký právník Daniel Reinherz, který působí v kanceláři Center City Reinherz a Reinherz Law v Pensylvánii, říká, že podstatnou roli v jarních rozchodech hrají vrácené daně. Ano, čtete správně. S trochou peněz navíc podle něj lidé dělají věci, které dřív nebyly úplně prioritou, což se ale se získanou hotovostí mění (2). Další faktor, který by vás možná ani ve snu nenapadl, je letní svatba. Protože běžný rozvod trvá tři až pět měsíců, žadatelé mají velkou šanci, že do své vysněné letní veselky s novým partnerem už budou oficiálně svobodní. Tak to je opravdu rychlá výměna manželů… Co dalšího se tu bere v potaz?

Prázdninová nevěra se neodpouští

Že je nevěra jednoznačně nejčastější příčinou manželské odluky, to se všeobecně ví. Podle americké rodinné terapeutky Bonnie Eaker Weil se jí zhruba 56 procent mužů a 42 procent žen dopustí o prázdninách (3), a to jak vánočních, tak i těch jarních. Rozvod v tomto období tedy bývá buď vyústěním novoročních aférek nebo důsledkem čerstvého odhalení záletníků. Proč se teď ještě bortí vztahy?

Osvícení v podobě nového začátku

To Pepper Schwartz, což autorka velmi vyhledávaných knih, sexuální publicistka a zároveň i profesorka sociologie působící na americké Washingtonské univerzitě, spekuluje, že prudký nárůst rozvodů během třetího měsíce roku lze přičíst sezonnímu osvícení. Jinými slovy –s jarním obdobím lidé touží po životní změně a utnutí starých a nefunkčních partnerských stereotypů.

Zdroje: (1) www.multivu.com/mnr/53617-findlaw-com-free-consumer-legal-information-march-new-divorce-month, (2) www.cbsnews.com/philadelphia/news/lawyer-says-spring-is-divorce-season/, (3) www.knkx.org/other-news/2012-03-06/why-most-people-get-divorced-in-march







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 15:44

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat