Když najdete spřízněnou duši

Všechno začalo starověkým řeckým filozofem Platónem. Domníval se, že lidé nejsou nádoby se dvěma rukama, dvěma nohama a jednou tváří. Místo toho jsme měli čtyři ruce, čtyři nohy a dvě hlavy. Spojeni od kloubu ke kloubu s naší dokonalou souhrou jsme bloudili zemí propleteni – se svou spřízněnou duší.

Tedy dokud se řecký bůh Zeus nerozhodl rozdělit lidi napůl a potrestat nás za naši egoickou povahu. Byli jsme ponecháni čelit našim vlastním nástrahám a brázdit Zemi s nadějí, že najdeme svou polovinu, kterou jsme ztratili. Tak se zrodil koncept spřízněných duší.

Mýtus versus realita

Kromě Platónových úvah neustále proniká naší kulturou myšlenka na nalezení naší jediné věčné lásky. Ve filmech od Disneyho jsme se naučili, že na nás někde čeká dokonalý partner, který může naplnit všechny naše potřeby. I když je špatné věřit, že jeden člověk splní všechna naše očekávání, je dobré mít romantické představy, jako je koncept spřízněných duší.

Platonická spřízněná duše je člověk, se kterým sdílíte hluboké, smysluplné spojení, které není romantické ani sexuální. Tyto vztahy mohou být stejně působivé a dlouhodobé jako romantické spřízněné duše. 

Věda, nebo magie?

Součástí kouzla spojení duší je naše čistá prvotní přitažlivost k jiné lidské bytosti. Tato chemie má vědeckou složku, která vás možná překvapí: tělesný pach. Jedinečná vůně každého člověka nám může pomoci v rozvoji vztahu, umožní nám rozpoznat zdravého partnera, zmírnit naši sexuální touhu a zvýšit náš pocit bezpečí ve vztahu.

To naznačuje, že naše přitažlivost není náhodná a věda nevyhnutelně ovlivňuje, kdo se může stát součástí našeho života jako spřízněná duše. 

Možná nejste přesvědčeni, že spřízněné duše existují. Nebo jste v úžasném vztahu s někým, o kom prostě necítíte, že je ten pravý. Nedovolte, aby vám ani jedna z těchto okolností bránila v prožívání trvalé lásky. Představa ‚spřízněné duše‘ vám nemá bránit v hledání skutečného štěstí ve vztazích. Nečekejte, až přijde vaše spřízněná duše a zaměřte se na budování silného pouta s osobou, se kterou nyní jste. 

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat