Po suchém lednu a únoru přichází trend suchého randění

První schůzka a bez alkoholu? To je teď IN! Proč je suché randění tak v kurzu a kam ho směřovat, aby vás konzumace vína či něčeho ostřejšího ani nenapadla?

Jak si představujete ideální první rande? Je to romantická večeře v nějaké lepší restauraci zakončená drinkem v baru? Nebo koncert vašeho oblíbeného interpreta, což by schůzku povýšilo na kulturní úroveň? A co třeba posezení v té hezké kavárně poblíž vašeho domova či akčnější bowling? Buď jak buď, na všech těchto místech se podává alkohol. On je to snad problém? Už asi ano. Trendem je totiž suché randění!

Víno si nechte až na potom

Suchý leden či únor, což jsou kampaně nabádající k měsíční abstinenci, už máme za sebou. Ale konzumace nealka je v kurzu stále. Zejména pak při seznamování. Prokázala to hodně čerstvá britská studie jisté seznamovací aplikace, podle které bezmála 35 procent jejích uživatelů uznává, že rande v naprosto střízlivém stavu má úplně jiné a mnohem lepší grády (1). V čem spočívá přitažlivost bezalkoholních schůzek?

Holá realita, žádná kamufláž

Není žádnou novinkou, že alkohol je látka, která dokáže snadno zbořit i ty nejpevnější zábrany. Lidé díky němu mohou být veselejší, uvolněnější, vtipnější, sebevědomější a odvážnější. Jenže jakmile klesne hladinka promile, vše se vrací do obvyklých kolejí a z optimistického humoristy se zase stává zakřiknutý suchar. Zjednodušeně řečeno – metla lidstva ve své podstatě tvoří základy vztahu na lži, což je samozřejmě špatně. I australská psycholožka Tara Hurster upozorňuje na to, že když na rande nebudete pít, lépe zjistíte, zda je mezi vámi a vaším společníkem opravdové spojení a skutečně si můžete rozumět (2). Uvidíte totiž jeho pravé já a on zase to vaše. A to má logiku, viďte? Nechcete přece skončit s někým, s kým se budete cítit kompatibilní až poté, co si dáte několik skleniček. Takže seznamovací plán B? Směřujte schůzku na procházku, do muzea, na výstavu nebo do čajovny. Tam je záruka nepití jistá!

Zdroje: (1) www.bumble.com/en-au/the-buzz/2022-dating-trends?, (2) www.houseofwellness.com.au/wellbeing/relationships/dry-dating-sober-romance?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat