Lidé s bohatou sexuální minulostí bývají ve vztazích méně šťastní

Spát v životě jen s jedním člověkem a poté si ho vzít? Možná vám to připadá jako příběh z filmu pro pamětníky, ale podle všeho je to zaručený recept na to nejspokojenější manželství.

Co všechno se podílí na harmonii vztahu i míře vzájemné spokojenosti? Jsou to společné koníčky i podobné politické a náboženské názory? Je to snad neustálé projevování náklonnosti či kvalitní komunikace? Asi tak nějak všechno dohromady. Ale hodně do toho mluví i sexuální minulost!

Čím méně erotických zářezů, tím lépe?

Nová studie (1) amerických vědců z Brigham Young University se sídlem v Utahu dospěla k závěru, že míra předmanželského sexu ovlivňuje budoucí vztahové vyhlídky. Jak moc a jak přesně? Tak bez zbytečné omáčky a zdržování – v tomto výzkumu se 20 procent zúčastněných vyslovilo, že před svazkem mělo pohlavní styk pouze se svým stávajícím partnerem, načež připustilo, že má velmi šťastný a kvalitní svazek, proto je myšlenka na rozvod nikdy nenapadá.

Odborníci také přišli na to, že hodně podobné je to u dvojic, které do manželství vstoupily pouze s jednou či dvěma erotickými zkušenostmi. Na základě těchto zjištění tedy neváhají tvrdit, že sexuálně nezkušené páry mají dvakrát až třikrát vyšší pravděpodobnost, že budou ve vysoce stabilním manželství, neboť milostná výlučnost a jakási exkluzivita poskytuje nedocenitelné základy pro emocionální intimitu a tedy i velmi uspokojující soužití. Jak to ale mají ti, co v minulosti v cizích postelích pořádně hýřili?

Byl jsem promiskuitní a teď na to dojíždím!

Z poznatků vyplynulo, že lidé s bohatou sexuální historií se v manželství často cítí nešťastní. Harmonii, pohodu, porozumění a klidné zázemí hlásí prý pouze jeden člověk z deseti. A to není žádná hitparáda, co si budeme povídat…Mimochodem, je třeba uvést, že mezi muži a ženami nebyly registrovány žádné velké rozdíly, takže obě pohlaví jsou v tomto směru na úplně stejné lodi. Je snad problém dodržení věrnosti nebo pocit trvalého závazku? Počkejme si na další výzkum!

Zdroj: (1) wheatley.byu.edu/00000187-7c64-d575-ad9f-7c77a1a40001/the-myth-of-sexual-experience-press-release-pdf






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat