Život po rozvodu může být jednodušší s domácím mazlíčkem

04.08.2023 | Vztahy

Rozvod je neuvěřitelně vyčerpávající a stresující proces a každá podpora, která zklidní vaše rozhárané emoce, se hodí. Zajděte do místního útulku, získáte hned několik výhod!

Když manželství skončí, můžete znovu objevit, kdo jste a co od života chcete. Pokud hledáte novou lásku, takovou, která bude navždy loajální a bezmezná, navštivte místní útulek a adoptujte psa nebo kočku. Zde jsou čtyři důvody, proč to udělat.

1. Léčivá síla zvířecí lásky je fenomenální

Nic se nevyrovná radosti z návratu domů k věrnému společníkovi. Bezpodmínečná láska domácího mazlíčka dokáže víc než celá společnost. Domácí zvířata také redukují stres. Vědci z Washingtonské státní univerzity prokázali, že pouhých 10 minut interakce s kočkami a psy způsobuje významné snížení kortizolu, hlavního stresového hormonu (1). Hra se psem, kočkou nebo jiným domácím mazlíčkem zvyšuje hladiny serotoninu a dopaminu, hormonů, které uklidňují a uvolňují. Jiná data potvrzují, že zvířata zvyšují pocit sociální podpory, pozvedávají náladu a redukují dopady osamělosti.

2. Zvíře vás bere takové, jací jste

Tak jste si po večeři dali obrovský zákusek, no a co? Mazlíček vás nesoudí, jste středobodem jeho světa, navíc je výjimečný tím, že pokud máte lásku na rozdávání, vždy vám ji vrátí. Můžete to samé říct i o lidech?

3. Získáte víc pohybu

Záchranný mazlíček je neúnavný ve své loajalitě vůči vaší osobě. Bude vás pronásledovat až na konec světa a nedopustí, abyste upadli do letargie. Studie (2), do které byly zapojeny stovky britských domácností, totiž naznačila, že chovatelé psů mají mnohem víc pohybové aktivity než ti, kdo žádného chlupáče nemají. Venčení psa pomáhá jak zvířatům, tak jejich majitelům shodit nechtěná kila!

4. Objevíte další smysl života

Možná si říkáte, že to poslední, co po rozvodu potřebujete, je převzít novou zodpovědnost, zvlášť pokud máte děti. Ano, je to časově náročné, ale nový mazlíček určitě za tu námahu stojí. Jak člověk stárne, ztrácí věci, které jeho životu dávaly smysl. Můžete odejít ze své práce nebo vyprovodit děti na internát. Péče o domácího mazlíčka v takových případech může přinést potěšení a optimismus a zvýšit pocit vlastní hodnoty.

Domácím mazlíčkem přitom nemusí být jen pes nebo kočka. Králík je ideální, pokud jste alergičtí na jiná zvířata, případně válčíte s omezeným prostorem. Ptáci zase povzbuzují sociální interakci a udržují bystrou mysl.

Zdroje: (1) www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190715114302.htm, (2) www.nature.com/articles/s41598-019-41254-6, názor autora - zbytek článku






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat