To, jak se s partnerem držíte za ruce, hodně vypovídá o stavu vašeho vztahu

31.08.2023 | Vztahy

S partnerem sedíte na gauči, procházíte se, a tak nějak automaticky propletete své ruce. Ne, není to jen plytké gesto, spíš signál, za kterým se skrývá mnohem víc, než si možná myslíte.

Experti na řeč těla říkají, že se držíme za ruku pouze s lidmi, s nimiž se cítíme bezpečně, přitažlivě a pohodlně. Jedná se o zvláštní typ neverbální komunikace, která vysílá podprahové zprávy. Jaké? To záleží na tom, v jaké pozici vaše ruce jsou.

Propletené prsty

Rádi proplétáte prsty? Tento styl držení se za ruku symbolizuje zvýšenou touhu zůstat ve spojení. Vlastně je to ukázka silného a hlubokého pouta ve vztahu. Vzhledem k tomu, že zvýšený kontakt kůže na kůži zároveň snižuje stres, lze tento jev pozorovat hlavně u dlouhodobých párů, v nichž jeden z dvojice toho druhého uklidňuje.  

Uvolněné sevření

Zatímco ona ho za ruku drží pevně, on to tak vážně nebere (nebo obráceně). Jedno z možných vysvětlení je, že pokud je jedna osoba do tohoto aktu méně zapojena, může to signalizovat váhání či problémy v partnerství. V tom lepším případě se ale nejedná o nic moc dramatického. Volné sevření je známkou i toho, že pár je spolu delší čas a nepotřebuje se na veřejnosti prezentovat jako dvojice romantických hrdliček.

Ruce přes sebe

V restauraci si objednáte kávu, přičemž protějšek uchopí vaši ruku a obejme ji „sendvičovým stylem“, což znamená, že obě ruce použije k sevření té jedné vaší. Pravděpodobně se vám u toho zadívá do očí. Překlad? Držitel signalizuje, že máte jeho plnou pozornost a můžete mu věřit. Rozhoduje ovšem i stisk. Pokud aktivnější osoba vyvíjí příliš velký nebo soustavný tlak (působí majetnicky), přemáhá ho touha ovládnout celý vztah.

Pevné – ale ne prokládané – uchopení

V závislosti na tom, kde se ve vašem vztahu nacházíte, může být tento styl držení rukou ochranným úchopem. Většinou je však osoba, která ruce svého protějšku drží pevněji, dominantní, přičemž jejím cílem je opět získání vedení.

Držení jedním prstem

Držení jedním prstem (často za malíček) signalizuje, že pár je velmi uvolněný, nechybí mu romantika ani spontánnost.

Jedna ruka na rameni

Že vás partner za ruku nevzal ani nepamatujete, ale najednou svoji horní končetinu položil na vaše rameno, zatímco se párkrát zhluboka nadechnul? Pak má něco na srdci. Zřejmě přináší špatné zprávy. Buď je nespokojený, chce vám za něco vyčinit, nebo pomýšlí na rozchod.

Zdroje: www.marriage.com/advice/relationship/ways-of-holding-hands/, www.timesofindia.indiatimes.com/life-style/relationships/love-sex/how-you-hold-hands-with-your-partner-tells-a-lot-about-your-personality/photostory/80172936.cms?from=mdr







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat