Procento úspěšnosti vztahů na dálku vyčísleno

03.10.2023 | Vztahy

Fungují vztahy na dálku? Tak tohle je jedna z těch záludných otázek týkajících se lásky, na kterou však vědci konečně mají odpověď.

Kariéra, podnikání, péče o těžce nemocného člena rodiny… Je toho hodně, proč je člověk nucen žít ve vztahu na dálku. Obecně platí, že partneři, kteří mají dostatek vytrvalosti a emocionální kapacity, překážku fyzické vzdálenosti překonají, ovšem není to pravidlem.

Jak velkou máte šanci, že vztah přežije?

Podle průzkumu, který uveřejnil americký deník New York Post (1), mají vztahy na dálku úspěšnost téměř 60 %, což je rozhodně povzbudivá statistika. Koneckonců, žijeme ve stále menším světě – to vše díky technologiím, sociálním médiím i erotickým pomůckám ovládaným přes telefon. I tak však může být dlouhodobá vzdálenost mezi partnery mučivá. Z tohoto důvodu část dvojic inklinuje k rozchodu do tří měsíců od opětovného shledání.

Když chybí běžné denní věci

„Na mne tohle prostě nebylo. S partnerem jsme žili každý někde jinde, a to skoro půl roku. Chybělo mi objetí i takové ty běžné věci, jako že vám někdo podá prášek, když zvracíte,“ vypráví čtyřiatřicetiletá Soňa, která svého bývalého druha sice milovala (a možná ještě miluje), ale přes vzdálenost se nemohla přenést. „Nejsem ten typ, co druhého nutně musí denně vidět, ale tohle nefungovalo,“ krčí rameny. Inu, není se co divit. Překážky, které v tomto případě lásce brání, jsou hned tři.

1. Předem neurčený čas

Když dva lidé vědí, že od sebe budou pryč, ale jen na pár měsíců nebo pár let, místo aby se soustředili na myšlenky na rozchod, snaží se najít způsoby, jak zlepšit komunikaci na dálku. V případě, že je datum konce v nedohlednu, vytrácí se optimismus i naděje.

2. Investice do osobních schůzek

Hodina cesty autem není totéž, co dlouhý let. Bývá-li vzdálenost mezi partnery příliš veliká, je nutné více investovat do pohonných hmot, jízdenek i letenek. Ne každý na to má prostředky.

3. Pouto mezi vámi a vaším partnerem

I nedostatek fyzické intimity pro většinu jedinců představuje problém. Nedokáží se smířit s tím, že večer uléhají do prázdné postele, což oslabuje základ samotného vztahu. Online partnerství tak nikdy nemůže být stejně silné jako to „standardní“. Ostatně, jak můžete vědět, že jste stále kompatibilní, pokud spolu netrávíte značné množství volného času?

Zdroje: (1) www.nypost.com/2018/10/31/long-distance-relationships-are-more-successful-than-you-think/, názor autora - zbytek článku






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat