Zubní pasta na znamení vášně je hitem internetu

14.12.2023 | Vztahy

Na cucflek, dočasnou modřinu či skvrnu, která vzniká intenzivním líbáním či sáním kůže, použijte zubní pastu. Aspoň to tvrdí samozvaní „léčitelé“ z internetu. Jestli s touhle myšlenkou koketujte, věřte, že realita je docela jiná!

Internet je plný videí o tom, jak je zubní pasta skvělá. S takovými cucfleky, purpurově červenými znaménky, prý dělá divy! Pokud tuto teorii chcete vyzkoušet, vyvarujte se nejen opakovaných aplikací.

Za jak dlouho se modřinka ztratí?

Cucflek je vlastně modřina způsobená sáním nebo líbáním, které vedlo k prasknutí cévy pod kůží. Pokud vás zajímá, jak dlouho trvá, než se zahojí, hodně záleží na intenzitě sání ústy, které tomuto jevu předcházelo. Obvykle se skvrna ztratí během jednoho až dvou týdnů, ale přesné trvání se může lišit. Jestli se s cucflekem stydíte jít do práce a hledáte způsob, jak s ním zatočit, věřte, že použití zubní pasty se velmi přeceňuje.

Zubní pasta jako mýtus

Vše, co pravděpodobně získáte, je svěže vonící krk. Zubní pasta flíček z vášně neodstraní, i když se někteří domnívají, že její chladivý účinek zabírá. Není to pravda. Naopak pasta s příchutí máty může podráždění pokožky ještě zhoršit, a to vinou potenciálních alergenních účinků. Je také nezbytné používat pouze malé množství zubní pasty, protože pořádný nános pleť vysuší, což přispívá k pocitu pálení. Radši zkuste jiné metody.

Hojení urychlí obklady

Použití studeného obkladu skutečně snižuje průtok krve a redukuje otoky. Jediné, co musíte udělat, je vzít kostku ledu a aplikovat ji na zasažené místo. Po ledovém ošetření použijte krém obsahující vitamin K, který je na rychlejší hojení modřin jako dělaný. Úlevu ovšem poskytnou i léky s arnikou neboli horským blatouchem, bylinkou, která snižuje srážlivost krve, rozšiřuje cévy, zlepšuje žilní nedostatečnost a má hojivé a protizánětlivé účinky. (Před použitím jakéhokoli léčivého krému je ale nejlepší poradit se s lékařem.)

Co když nic nefunguje?

Zkoušíte všechno možné i nemožné, ale mezi lidi prostě musíte? Nic nefunguje lépe než korektor, který splyne s vaší pletí! Samozřejmě dávejte pozor, abyste použili takový, který odpovídá odstínu vaší pokožky. Můžete také zvážit použití primeru a barevného korektoru. V nouzi lze cucflek schovat i rolákem. Ostatně, aktuální roční období tomu nahrává.

Zdroje: názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat