Otázky vhodné k vyřknutí na prvním rande

Čeká vás premiérová schůzka? Nezapomeňte se svého doprovodu zeptat na tři banální otázky. Na základě odpovědí budete mít o jeho osobnosti a hodnotách jasno!

Když se člověk připravuje na první rande, honí se mu hlavou spousta myšlenek. Jedna z nich se určitě týká rizika trapného ticha, které může domluvenou schůzku značně znepříjemnit. O čem tedy mluvit, když se o dotyčném toužíte dozvědět co nejvíc, ale zároveň nechcete vypadat jako výslechový komisař? Zeptejte se na tohle!

Zábavná vzpomínka z dětství na odlehčení atmosféry

Pokud jde o konverzační začátky, někdy se dají přirovnat k procházce přes minové pole. Přece jen sedíte vedle někoho, kdo je vám cizí a navázat nějaký smysluplný hovor může být poněkud obtížné. Zkuste nahodit téma zábavných historek z dětství, je to skvělý tah! Kromě toho, že se se svým společníkem upřímně zasmějete, to odhalí něco o jeho výchově a třeba i hodnotách, které v dospělosti vyznává. Alespoň to si myslí americká psycholožka a vztahová poradkyně Christie Kederian, která doporučuje „naťuknout“ i zaměstnání.

Proč děláš to, co děláš?

Při rozhovoru o práci se zdržte debat o výši výdělku a zaměstnaneckých benefitech. Tak jistě, že to nevypadá nejlépe. „Práce je obrovskou součástí každodenního života. Do profesních vášní vašeho doprovodu se hlouběji ponoříte tím, když se ho zeptáte na to, jak se ke svému zaměstnání vlastně dostal. Vyjde tím najevo, zda je jeho myšlení více analytické, nebo naopak kreativní,“ vysvětluje jmenovaná expertka. A co další nevinná otázka, která však mnohé odhalí?

Jak vypadá tvoje běžná sobota?

Zní to obecně, ne moc zvědavě a hlavně se na to každý nezeptá. Sonda do hlubin typického sobotního víkendového dne napoví, jak potenciální budoucí partner nakládá s volným časem. Zajde do hospody? Chodí do fitka? Čte si nebo navštěvuje rodiče? Uděláte si potřebný obrázek, na jehož základě se dá odhadnout, zda si budete rozumět.

Zdroj: www.realsimple.com/work-life/family/relationships/first-date-questions, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat