Společenský život je možné udržet i bez alkoholu

Vzdát se, i když třeba jen na chvíli, alkoholu se může s ohledem na společenský život zdát ne příliš snadné. Přesto se nemusíte rozhodnout mezi jedním nebo druhým. Stačí mít plán.

Je na vás, abyste se rozhodli, kolik informací budete sdílet a s kým. Své rozhodnutí jistě nemusíte zdůvodňovat. Někdo pije a někdo ne. Každý si může vybrat a není potřeba žádné vysvětlení.

Buďte připraveni na reakce lidí

Zatímco někteří z vašich přátel budou vaše rozhodnutí zcela podporovat, jiní budou spíše lhostejní nebo budou reagovat negativně. Vás začnou přemlouvat, abyste se napili s nimi, protože si myslí, že pak společně užijete více zábavy.

Je proto dobré připravit se na možné reakce okolí a vymyslet si vhodně odpovědi. Protože kdo je připraven, není překvapen. A rozhodně se připravte na dlouhodobé změny: Postupem času můžete dostávat méně pozvánek do společnosti, jakmile si vaši přátelé uvědomí, že vaše rozhodnutí nepít se nezmění. Možná zjistíte, že vás zvou přátelé na události pouze tehdy, když očekávají, že budete jejich řidičem.

Vydejte se do míst, kde se nepodává alkohol

Jedna z nejjednodušších věcí, kterou můžete udělat, abyste se vyhnuli pití – a nemuseli nic vysvětlovat – je jít tam, kde se alkohol nepodává. Kavárny, kina, muzea, knihovny a restaurace rychlého občerstvení jsou jen některé z míst, kde se pravděpodobně nepodávají alkoholické nápoje. 

Je zřejmé, že se alkoholu nemůžete vyhýbat neustále. Na svatbách, přehlídkách, a dokonce i v uměleckých galeriích se obvykle podává alkohol. A samozřejmě vaši přátelé mohou chtít jít do barů, klubů nebo jiných akcí, kde je alkohol jedním z hlavních lákadel.

Mějte po ruce nealkoholický nápoj

Je užitečné mít neustále něco v ruce. Pokud tedy půjdete do podniku, kde se podává alkohol, možná si rovnou můžete objednat nealkoholický nápoj. Pokud půjdete k někomu domů, přineste si vlastní pití. Ať už s sebou máte balenou vodu nebo proteinový koktejl, držení nápoje v ruce zabrání většině lidem, aby vám nabízeli alkohol. A vám pomůže alkohol odmítnout.

Naplánujte si produktivní ráno

Možná zjistíte, že jednou z nejlepších věcí na abstinenci je, že nepromarníte další ráno spánkem a s kocovinou. Využijte tedy čas, který získáte, tím, že budete dělat něco příjemného nebo produktivního. Jděte si zaběhat, uklízejte dům nebo vyřizujte pochůzky. Pak si zbytek dne věnujte a užijte si svůj čas. Mít více času a energie vás může motivovat k tomu, abyste se i nadále zdržovali alkoholu.

Učte se ze svých zkušeností

Považujte každý střízlivý večer za experiment. Můžete udělat chyby – například pít, když jste to neměli v úmyslu, nebo se hádat s někým, kdo vám nabízí drink. Ale také můžete zjistit, že jste šťastnější, když nepijete, nebo že si opravdu užíváte konverzaci s lidmi, pokud jste střízliví.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat