Lži o vztazích ničí lásku

31.03.2024 | Vztahy

Lidé věří hromadě hloupostí o lásce. Sice je hezké doufat v to nejlepší, ale pak je srážka s realitou o to těžší. Které lži o vztazích lásku ničí a proč nemáte spoléhat na spřízněnou duši?

Ať si myslíte cokoli, nikdy nebudete zcela imunní vůči nesmyslným mýtům a tvrzením, které se povídají o vztazích. S těmito už jste se pravděpodobně taky setkali.

Pravá láska trvá věčně

Přemýšlejte o tom, kde končí každý romantický film, který jste kdy viděli... V části, kde se pár vezme nebo si konečně vyzná svou nehynoucí lásku a odejde spolu do západu slunce. Kde jsou ty mizerné části manželství v reálném životě a skomírající sexuální touha? Je to tak trochu ironické, že většina lidí má lásku spojenou s věčností. S největší pravděpodobností je tomu tak proto, že ta „usedlá“ fáze partnerství je mnohem méně vzrušující a vyžaduje mnohem více tvrdé práce.

Spřízněná duše snese všechno – i hrubé zacházení

Představa, že vám kdokoli skutečně porozumí, chápe emocionální zátěž, výkyvy nálad a frustrující nesmyslné výstřednosti (nepředstírejte, že je nemáte), je možná ta nejsobečtější a nejabsurdnější věc, kterou si nalháváte. Pravdou je, že bez ohledu na to, jak hluboce nám na někom záleží, trpělivost dřív či každému dojde tak jako tak.

Partner musí být 100% kompatibilní

Magická známost existuje jen v románech. Pakliže na seznamu přání máte maximální kompatibilitu s partnerem – sexuální, duchovní, finanční, emoční, názorovou a bůh ví jakou ještě, můžete pěkně narazit. Kompatibilita by měla být výdobytkem lásky, ne jejím předpokladem. Spíše je to něco nasbíraného po mnoha měsících – nebo dokonce letech – času stráveného komunikací a učením se o sobě navzájem.

Na rozdíl od populární romantické vize po téhle planetě nechodí úžasňák, který by s vámi souzněl na každé úrovni. Pochopitelně, že počáteční vzrušení při seznamování tento pocit napodobuje, ale nakonec se fantazie stejně vymění za realitu všedních dní.

Aby byl člověk úplný, potřebuje vztah

Pomineme-li skutečnost, že není úplně zdravé spoléhat se na to, že vás nějakým způsobem doplní jiná osoba, představa, že je tu člověk, který napraví všechny křivdy z minulých vztahů, je extrémně nebezpečná. Partner má být zodpovědný za nápravu všech vašich problémů se sebevědomím? To je pro vztah, jež s osobním růstem nemá nic společného, enormní zátěží. Nikdy by nemělo být úkolem vaší drahé polovičky vás „opravovat“ nebo „doplňovat“.

Zdroj: www.marriage.com/advice/relationship/worst-lies-in-a-relationship/, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat