Hlavní rozdíly mezi láskou a zvykem

Nejdřív vášeň, potom zajetý stereotyp. Začínáte se zamýšlet nad tím, že s partnerem zůstáváte z pouhé setrvačnosti, a jiskra vašich citů dávno zhasla? Zde jsou tři klíčové indicie, které to potvrdí, anebo vyvrátí!

Je to ještě láska, nebo zvyk? Tuhle otázku si v určitém okamžiku dlouhodobého soužití položí hodně lidí. Ale jak na ni odpovědět bez  zaujatosti? Není to tak lehké, jak to vypadá!

Zkusme si udělat jasno

Zavzpomínejte na ty kouzelné začátky plné vášně a vzrušení. Tehdy jste na svém partnerovi možná obdivovali naprosto všechno a jeho drobné výstřelky vám připadaly roztomilé. Dnes vás nesmírně vytáčí, že při jídle vydává zvuky, zapomíná koupit to, oč jste ho výslovně požádali, pořád chodí pozdě a má averzi k uklízení. Jasný důkaz toho, že se dynamika vztahu hodně změnila. Co ukazuje spíše na zvyk místo lásky?

Berete se jako samozřejmost

Romantické rande ve dvou jste neměli už hezkých pár let. Sice to svalujete na nadbytek práce, únavu a děti, pro které nemáte hlídání, ale pravda je někde jinde. Nemáte potřebu někam chodit, když se vidíte doma u televize. Také se už vzájemně nepřekvapujete jako dřív. Kde jsou ty časy, kdy vám protějšek nosil vaši oblíbenou čokoládu a vy jemu zase croissanty z jeho milované pekárny, která je na druhé straně města. Tehdy to nebyl žádný problém, teď taková gesta ani jeden nepovažujete za důležitá.

„Jo, taky tě miluju“!

Vyslovit magické „miluji tě“ je velmi zvláštní akt. Tedy, pokud to jde opravdu od srdce. Skutečný význam této fráze se ztrácí ve chvíli, kdy ji drahé polovičce říkáte spíše automaticky, aniž by to ve vás vyvolalo nějaké emoce. Opravdu se takto vyznáváte upřímně? Nebo je to o tom, že se to po vás prostě chce a očekává?

Sex jenom výjimečně

Intimita je zkrátka klíčová. Pokud vám její absence ani trochu neschází, rýsuje se tu další signál, že lásku vystřídal pouhý zvyk. Nemáte-li vy ani partner kdovíjakou chuť na udržování intimního propojení, nevěstí to nic dobrého. Samozřejmě není nutné se milovat pětkrát týdně, ale mizivá frekvence a s pocitem „aby se neřeklo“, je prostě špatně.

Zdroje: www.medium.com/hello-love/is-it-still-love-or-habit-e16d8438a030, www.steptohealth.com/differences-between-love-and-habit/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

45 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:42
55 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:39
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:38

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat