Se správnou osobou ve špatnou dobu

Můžeme vnímat člověka jako velkou lásku, a přesto je vztah s ní velmi těžký. Že za to může načasování, poznáte z následujících příznaků.

Najít osobu, se kterou se vše zdá téměř dokonalé, je nepopsatelný pocit. Konečně je pátrání u konce. Konečně už nemusíme řešit nepodstatná data. Tato počáteční zamilovanost nás ale často oslepuje. Nejsme schopni rozpoznat, že tito lidé, kteří se pro nás v podstatě zdají být úžasnými partnery – například proto, že mají stejné hodnoty, příběhy a zájmy – jsou zároveň lidmi, kteří se v životě neubírají stejným směrem. To může vést k bolesti, zvláště když hluboko v srdci toužíme po upřímném a dlouhodobém vztahu.

Udržet si v této situaci odstup, je pro nás všechno, jen ne snadné. Často jsme přesvědčeni, že takovou spřízněnou duši už nikdy nepotkáme. Začneme do druhého promítat fantazie a získáme pocit, že musíme udělat vše pro to, aby toto spojení konečně fungovalo – i když je to v náš osobní neprospěch. Ale láska není založena pouze na podobnostech. Skutečné kouzlo mezi dvěma lidmi je, když se oba rozhodnou zavázat se k něčemu společnému.

Myslíte si, že jste se správnou osobou ve špatnou dobu? Pak pro vás máme následující znamení, podle kterých to poznáte určitě.

Vaše cíle se neshodují

Bavíte se spolu pořád, ale něco ve vás vyvolává pocit, že jste na různých stranách? Pokud si myslíte, že vaše cíle jsou neslučitelné, může to být překážkou ve vašem společném životě a znamená to, že pro vás oba není vhodná doba.

Jeden z vás prochází něčím těžkým

V průběhu života čas od času procházíme těžkými fázemi, ve kterých mohou milostné vztahy jistě zajistit stabilitu. Ale zvláště když poznáme někoho nového, může to být špatná doba. Spíše jsme zaneprázdněni péčí o sebe, než abychom novému vztahu věnovali pozornost a energii, kterou si zaslouží.

Jeden z vás nemá potřebnou citovou vyspělost

Zavázat se ke vztahu s někým vyžaduje radikální zranitelnost a upřímnost, aby se vaše pocity posunuly na další úroveň a pěstovalo se hluboké, romantické spojení. Ukázat, že jste zranitelní, je pro ostatní atraktivní. Pokud se nedokážeme emocionálně otevřít, mohlo by to vést k dlouhodobým vztahovým problémům, protože se navzájem úplně nepoznáme.

Úsilí o vztah není reciproční

Dávání a přijímání ve zdravém vztahu by mělo být vyvážené. Je jeden z vás příliš zaneprázdněn, aby odpověděl na zprávu nebo dodržoval schůzky? Pak je to známkou toho, že nejste schopni věnovat emocionální energii a čas potřebný pro znovu zažehnutou lásku.

Změn je příliš mnoho

Abychom si vybudovali trvalý vztah, potřebujeme v našich životech určitou konzistenci. Čas od času může být vztah na dálku realizovatelný, ale hlavně na začátku je důležité, aby se neměnily příliš velké věci. Velké stěhování nebo změny zaměstnání nejsou vždy tím nejlepším časem pro zahájení nového vztahu.

Co dělat, když jste se správnou osobou ve špatnou dobu?

Přiznání si, že člověk, do kterého jsme bezhlavě zamilovaní, pro nás v tuto chvíli není ten pravý, nás může vyvést z míry. Být smutný, plakat a propadat se sebelítosti je absolutně dovoleno. Vždy si udělejte čas, který potřebujete. Odevzdejte se své bolesti. Pouze pokud si své pocity přiznáme a dovolíme si je, můžeme se nakonec posunout zdravě dál. A i tak určitě nastanou chvíle, kdy naděje na vztah mezi vámi dvěma vezme za své. To vše je dovoleno.

Ale přijdou také chvíle, kdy jste připraveni zapojit se do kontaktu s jinými lidmi – a to by vás mělo bavit. Na této planetě je tolik úžasných lidí. Život je dlouhý, lidé se mění. A to, že věci momentálně nefungují, neznamená, že jsme propásli naši jedinou šanci na úžasné partnerství.

Odpoutat se od člověka je také vždy nejlepší čas myslet na sebe. Zamyslet se, co teď potřebujeme, kam chceme v životě směřovat a jaké atributy musí mít člověk, který nás bude doprovázet.

Někdy jsou určití lidé v našem životě jen krátce, aby nám ukázali, že existuje mnoho lidí, kteří se k nám hodí, nebo aby nám připomněli život potvrzující krásu lásky. To vše je ještě smysluplnější, když potkáme toho pravého, se kterým všechno do sebe zapadne.

Zdroj: názory autora

 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat