Testováno na Tátovi: Pan Náhoda

18.08.2017 | Zábava

Restaurace U hraničáře v Lobendavě, čekali jsme na oběd. "Tati, co to je? Mně ta hra nejde a tohle tam skáče." Podíval jsem se na tablet. "Viki, to je telefonní aplikace, na to neklikej nebo se dovoláš kdoví kam."

Nastavil jsem jí tam hru, než přinesou jídlo a plánoval s ženou odpoledne. Po pár minutách houkání. Kolem se prohnalo hasičské auto. Káťa se napřímila a zašeptala k dceři: "Viki, nenamačkala jsi tam nějaká čísla?"
Zasmál jsem se. "Myslíš, že poslala nějaký kód záchranářům?"
Manželka se uvolnila, ale nedivil jsem se jí. Po tolika zážitcích a zkušenostech...

Najednou houkání. A další. Zalehla nás kakofonie sirén. Požárnické auto. Za ním další. A další. Hasiči Mikulášovice, Velký Šenov, Šluknov, Děčín ... Za oknem jsme sledovali části projíždějící techniky, hotová mobilizace záchranných sborů. Káťa mi svírala ruku, až jí zbělely klouby a jen jsme zírali. PROBOHA! Jakým kódem se dá vyvolat poplach v celé republice?! Za tohle nevylezeme z lochu do konce života.

Pak přišla paní, která nás obsluhovala: "Tak tady jsou ty ovocné knedlíčky." postavila talíř před Viki. Poplach venku ji vůbec neznervóznil, jako by se to tu dělo denně. "Tak jak se ti líbí ta spanilá jízda? To tu pořádají s dobrovolnýma hasičema, to je vždycky estráda."

Podívali jsme se s manželkou na sebe.
"Já se málem po..." zašeptala Káťa, sledovala další auta a šílené houkání a pořád mne držela. Jen jsem přikývl, víc jsem se neodvážil, jak jsem svíral půlky u sebe.
Káťa konečně vydechla a ještě zašeptala: "Tak jsme se podruhé narodili..."

Zase jsem přikývl. Tohle se prostě nedá, takový život. Z celého kraje jsme si museli vybrat tu jedinou hospodu přesně ve chvíli, kdy mají hasiči z celého okresu defilé. Náhoda? Pokud ano, tak pan Náhoda nás chce zabít. Pan Náhoda je totiž pěkný blbec a má černočerný smysl pro humor.

Ukázka z Knihy povídek, nedopatřením vydané pod názvem knihy "Název knihy". Tuto knihu kupují většinou sběratelé. Kvůli obalu.

© M. M. Cabicar
Příhody s Viky můžete sledovat také na Facebooku!

Dítě školkou povinné
Jak čůrají nevěsty
Autor: M. M. Cabicar
S touto knihou se budete chlámat, řezat a slzet smíchy. A nepůjde to zastavit! Knihy od M. M. Cabicara jsou souborem příhod s jeho nyní již čtyřletou dcerou Viki. Ta, jako každé dítě, nemá zábrany a nestydí se dělat a říkat věci, které ji právě napadnou. Její tatínek si pak často přeje být neviditelný, nebo s Viki prchá ze scény. Mnoho příhod již obletělo celý internet a byla by velká náhoda, kdybyste se s alespoň jednou z nich ještě nesetkali.
Chcete vědět, jak se Viki naučila říkat R? Chcete vědět, jak to dopadlo, když se Viki cizích svatebčanů zeptala „Jak čurají nevěsty?“ nebo jak se jí podařilo projít kolem ochranky? Potom se začtěte do téhle báječné knihy!
Všichni čtenáři svorně doporučují: U knihy nejezte, nepijte, a pokud poblíž někdo spí, zavřete se za čtvery polstrované dveře!
Knihu najdete v nabídce nakladatelství Grada.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat