Testováno na tátovi: Jak odměnit dítě

16.03.2018 | Zábava

Systém odměňovaní, který můžete zavést již kolem třetího roku věku dítěte, má svá úskalí a neuškodí, když si zopakujeme některé pojmy, které jste probírali na střední, lépe však hlouběji na vysoké škole.

My jsme třeba pro tříletou Viki zavedli čokoládové penízky a řekli jsme jí, že když si uklidí, srovná oblečení, bude si mýt ruce po záchodě, pořádně čistit zuby, pomůže s nádobím a tak podobně, může dostat čokoládové penízky. Soubor oceněného apetentního chování se nazývá AGREGÁTNÍ NABÍDKA.

Při vyplácení mzdy mohou nastat dvě situace: "No ty jsi šikovná, krásně složené prádlo, dostaneš dva penízky." nebo "No ale tys tam příbory naházela jako do masovýho hrobu, tak to ne, dostaneš jen půl penízku." Tomu se říká CENOVÁ ELASTICITA.

Když dítěti řeknete: "Tak, ukliď si hračky, dostaneš čokoládový penízek." a ono odpoví: "Mě se nechce." to se nazývá RECESE.

Když řeknete: "Penízky došly, dostaneš gumové medvídky." Tomu se říká MĚNOVÁ REFORMA.

Když na hřišti slíbíte dítěti penízek, až si uklidí bábovičky a úplně cizí dítě začne křičet na své rodiče, že chce taky penízek, až si uklidí hračky, takže váš peněžní systém ovlivní ekonomiku jiné rodiny, tomu se říká GLOBALIZACE.

Když přijde babička a strčí vnoučeti pár čokoládek, to se nazývá INFLACE. A když pak dítěti řeknete: "Pomoc mi umýt nádobí a dostaneš penízek." a ono na to. "Nécí. Já už nemůžu." Tomu se říká NASYCENÝ TRH. Pak jdete za babičkou a řeknete jí, aby vám nepodrývala měnu a nestrkala dítěti sladkosti navíc, tomu se říká EKONOMICKÁ LIBERALIZACE.

No, a když vám škvrně vleze do tajné skrýše a vyžere vám všechny penízky, takže je najdete celé od čokolády, přikryté hromadou lesklého staniolu, tomu se říká ZNÁRODNĚNÍ. Pak je mu blbě, čokoládu odmítá, takže platidlo ztratí svou hodnotu a to se nazývá HYPERINFLACE.

Ukázka z Knihy povídek, nedopatřením vydané pod názvem knihy "Název knihy". Tuto knihu kupují většinou sběratelé. Kvůli obalu.

© M. M. Cabicar
Příhody s Viky můžete sledovat také na Facebooku!

Dítě školkou povinné
Jak čůrají nevěsty
Autor: M. M. Cabicar
S touto knihou se budete chlámat, řezat a slzet smíchy. A nepůjde to zastavit! Knihy od M. M. Cabicara jsou souborem příhod s jeho nyní již čtyřletou dcerou Viki. Ta, jako každé dítě, nemá zábrany a nestydí se dělat a říkat věci, které ji právě napadnou. Její tatínek si pak často přeje být neviditelný, nebo s Viki prchá ze scény. Mnoho příhod již obletělo celý internet a byla by velká náhoda, kdybyste se s alespoň jednou z nich ještě nesetkali.
Chcete vědět, jak se Viki naučila říkat R? Chcete vědět, jak to dopadlo, když se Viki cizích svatebčanů zeptala „Jak čurají nevěsty?“ nebo jak se jí podařilo projít kolem ochranky? Potom se začtěte do téhle báječné knihy!
Všichni čtenáři svorně doporučují: U knihy nejezte, nepijte, a pokud poblíž někdo spí, zavřete se za čtvery polstrované dveře!
Knihu najdete v nabídce nakladatelství Grada.






Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat