Nudíte se? Zajděte s rodinou nebo přáteli na únikovku

26.01.2019 | Zábava

Venku zima, až praští, a vy přesto nechcete sedět doma jako pecky, ale rádi byste společně s přáteli nebo rodinou vyrazili na nějaký zajímavý a zábavný výlet? Vyzkoušejte únikovou hru. Nudit se zaručeně nebudete.

O co jde?

Původně tento nápad vznikl z počítačových verzí s názvem „Escape the room“. Jde o to, vyřešit v uzavřené místnosti s různými předměty a indiciemi, jeden nebo více rébusů a tím se z místnosti v určeném časovém limitu osvobodit. Témata, kterých se únikové hry týkají, jsou různá.

V Praze například existuje centrum, ve kterém můžete přijít na kloub tomu, kde se skrývá Golemův šém, kterým jej oživíte a tím se osvobodíte z místnosti. Další možností je řešit úkol, ve kterém pomocí stroje času procestujete několik různých období dějin lidstva a budete muset zachránit vaše přátele z časové smyčky a vrátit se zpátky do současnosti. Pokud si chcete hru zahrát s dětmi, je pro vás připravena místnost s názvem „Alenka v říši divů“. Náročnost úkolů v této misi si můžete určit sami, podle věku vašich dětí. Provozovatelé tvrdí, že s nejnižší náročností zvládnou záludnostem přijít na kloub i děti od šesti let.

Kam zajít?

Tato zábava se stává velmi populární po celém světě. Není tedy divu, že už i v naší domovině pár takových center funguje. Ty neoblíbenější najdete v Praze, Brně a v Liberci, nicméně vznikají stále nová a v podstatě je lze najít v každém větším městě.

Kolik to stojí?

Hodina plná rébusů čtyřčlennou skupinu vyjde na zhruba 700–1400 korun. Pokud tedy vyrazíte s přáteli a na místnost se složíte, vychází tento netradiční zážitek poměrně levně.

Co s sebou?

Nepotřebujete vůbec nic, kromě vlastního mozku. K řešení rébusů a nacházení indicií postačí trocha logického uvažování a ostražitost. Nemusíte se ale bát, že na vyřešení rébusu nebudete stačit. V únikových hrách najdete rozličné úkoly od postřehových, manuálních i logických, co je však nejpodstatnější, je spolupráce celého týmu. Každý jeho člen si tak najde své uplatnění.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat