Zapomeňte na „loďák“. Cestujte levněji a nalehko

19.04.2019 | Zábava

Když balíme na dovolenou, míváme dojem, že nám ani ten největší kufr nemůže stačit. Máme tendenci zabalit do něj věci na „kdyby náhodou“ a nakonec nevyužijeme většinu jeho obsahu. Naučte se cestovat jen s příručním zavazadlem, vyhnete se zbytečnému čekání na letišti a poplatkům za odbavení.

Kosmetiku nakupte na místě

Mnoho lidí s sebou na dovolenou balí i kosmetiku, jako jsou mycí gely, mýdla, zubní pasty atd. Hygienické potřeby lze ale nakoupit i v jiných zemích a mnohdy za menší částky než u nás. Také nezapomínejte, že ušetříte za zavazadlo v nákladovém prostoru. Klidně tedy zajděte do drogerie až na místě.

Ušetřete prostor

Pokud potřebujete ke své cestě notebook, nebalte ho do příručního zavazadla, ale vezměte ho s sebou v přenosné tašce. Většina společností dovoluje k příručnímu zavazadlu ještě jedno malé, které není váhově nijak limitováno. Jestli je to kabelka, taška s počítačem, kabela s foťákem, je už vaše věc. Hlavní je, aby se vešla do prostoru pod sedadlo před vámi.

Využijte každou skulinu

Příruční kufry nejsou nafukovací, a proto využijte každý volný prostor. Srolované ponožky nacpěte do bot, trika skládejte na sebe a poté srolujte. To samé proveďte i s kalhotami a jinými kusy oblečení. Prádlo se nepomačká a vejde se ho do kufru mnohem víc.

Nepřehánějte to s oblečením

Ať už cestujete na víkend nebo týden, nebalte si s sebou zbytečně moc šatstva. Ty největší kusy oblékněte v den samotného letu a zbytek zabalte do kufru. Nemusíte mít osm triček, čtvery kalhoty, dvě bundy atd. Zabalte si oblečení na tři dny a v hotelu využijte možnost praní, pokud to bude potřeba. Dnes jde o naprosto standardní službu a nebývá ani příliš drahá. Soukromé apartmány navíc bývají často vybaveny pračkou.

Tohle si neberte vůbec

Určitě si nezabírejte místo v kufru například fénem, v každém lepším hotelu je k zapůjčení nebo přímo na pokoji. Ohledně ručníků platí totéž. Mnoho lidí má ve zvyku balit s sebou na dovolenou jídlo, to je ale naprosto zbytečné. Jídlo přeci dostanete všude. Nebalte s sebou ani knihy, společenské hry, troje boty (stačí vám jedny rezervní), nafukovací lehátka či veškerou dekorativní kosmetiku, kterou vlastníte.

Na tohle nezapomeňte

Rozhodně nezapomeňte letenky, pasy nebo jiné cestovní doklady, nabíječku k telefonu, potřebné léky a pár náplastí, oblečení, náhradní boty a zubní kartáček.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat