Hledáte klid? Začněte malovat!

17.04.2019 | Zábava

Člověk je od přírody duše tvořivá. Už pravěcí lidé si vyráběli zbraně a různé náčiní. Snažili se je vylepšovat až k dokonalosti. Každého z nás občas chytne záchvat tvořivosti, který má za úkol nejen něco vyrobit, ale také odpoutat naše myšlenky od starostí běžného dne.

Kdo hledá klid, měl by vyzkoušet malování. Báječně si při něm odpočinete a zároveň procvičíte svůj mozek.

Tvořivost je většinou mylně chápána jen jako talent nebo něco výjimečného. Přitom se ale projevuje ve všem, co děláme. Podlehněte jejímu kouzlu.

Malovat může každý!

Skutečně to není o talentu. Každý, kdo bude chtít, se to naučí. Stačí touha, čas pro pravidelný trénink a trpělivost.

Proč právě malování?

Skvěle si při něm odpočinete. Umění odbourává stres. Jen si to představte. Ten úžasný pocit, když namočíte štětec v barvě, kterou pak nanášíte na papír nebo plátno. A výsledek? Krásné umělecké dílo.

Není to ale jen o relaxaci. Prostřednictvím malování můžete pracovat se svou náladou a emocemi. Pomocí malby vyjádříte to, co slovy nelze. Když se totiž při malování necháte vést svým srdcem a intuicí, odhalíte své pocity a dokážete si je utřídit. Uvolníte přitom i negativní emoce.

Posílíte své sebevědomí, trénujete mozek

Během tvoření zapojíte opačnou část mozkové hemisféry než při běžných činnostech. Díky tomu potrénujete mozek, rozšíříte jeho kapacitu. Své dovednosti zase posunete o stupínek výš.

Posílíte i své sebevědomí. Většina lidí se totiž bojí začít kreslit. Myslí si, že nemá talent. Ale o tom to není. Stačí opravdu jen chtít a trochu cviku. Budete překvapeni, co všechno dokážete. A aby vám to šlo ještě lépe a dosáhli jste vytouženého výsledku, zkuste se přihlásit na kurz malování.

Raději si maluji doma

Tomu rozumíme. Ale ruku na srdce. Kolikrát se vám už stalo, že se vám na obrázku něco nezdálo a nevěděli jste, co? A jak to odstranit?
Nezávislý pohled – a ideálně pohled profesionála – vám může pomoci tuto „vadu“ najít a odstranit. Navrhne vám řešení, pomůže s realizací. Vy se poučíte ze svých chyb a brzy budete na své obrázky právem hrdí.

Nemám odvahu prezentovat své kreslení před profesionály

Nebojte se. Seberte odvahu a přihlaste se na kurz malování. Vy to zvládnete. Lektoři se také vše museli naučit. Také dělali chyby. A teď mohou své zkušenosti předat dál. Dodají vám odvahu, namotivují vás a vysvětlí vám, jak dosáhnout vysněných výsledků.

Možná jste si jen vybrali špatnou techniku. Kurz je tu od toho, abyste si vyzkoušeli malovat tužkou, uhlem i akvarelem. Zjistíte, která z technik je vám nejbližší a které se chcete dál věnovat.






Celkem 5 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat